Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske

14. rujna 2020.

Foto: Pixabay/ Ilustracija

U Varaždinu se sutra, 15. rujna u 11 sati u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije, održava tribina 'Lepoglavska spojnica – šansa za gospodarstvo sjevera Hrvatske', koju pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske gospodarske komore, zajednički organiziraju Varaždinska županija i Savez za željeznicu.

Na Tribini se očekuju informacije o napredovanju 'Projekta povezivanja željeznicom funkcionalne regije Središnja Hrvatska – Lepoglavska spojnica', za koji je ugovorena izrada projektne dokumentacije što se sa 85 posto financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a 15 posto iz izvora HŽ Infrastrukture. Bit će to prilika i za razgovor o gospodarskim i društvenim benefitima koje donosi gradnja Lepoglavske spojnice te o ulozi domaće industrije u njenoj izgradnji.

Osim domaćina, župana Varaždinske županije Radimira Čačića, na tribini sudjelovat će pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, voditelj projekta 'Lepoglavske spojnice' pri HŽ Infrastrukturi Marko Car, predsjednik HGK-Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić, koordinator za EU fondove pri HŽ Putničkom prijevozu Renato Humić te član Uprave i direktor tvrtke Rail Cargo Carrier - Croatia Milan Brkić.

Više informacija o Projektu pronaći ćete na ovoj web lokaciji.  

P.hr/I.G