Lansirana platforma za lakše povezivanje projekata s investitorima

28. travnja 2021.

Foto: PitchSee

Ovaj tjedan lansirana je interaktivna platforma PitchSee koja će, na globalnoj razini, na brz i jednostavan način povezivati tražitelje investicija s investitorima. Dok su slične platforme usmjerene na crowdfunding i venture capital, PitchSee je namijenjena svima i služi kao platforma za prezentaciju i spajanje.

Pojednostavnjenim rječnikom, PitchSee je interaktivni YouTube tj. Tinder za poduzetnike na kojem se projekti predstavljaju sažetim videozapisima s ključnim porukama. Tako svi oni koji imaju dobre ideje, a traže financiranje, imaju priliku predstaviti svoj projekt u formi videopitcha od 120 sekundi. S druge strane, investitori koji žele uložiti u nove projekte, dobivaju na raspolaganje katalog poslovnih mogućnosti iz cijelog svijeta te niz alata koji im olakšavaju selektiranje i procjenu kvalitete ideja. Kada uoče zanimljivu priliku, jednostavno se i izravno povezuju te komuniciraju putem platforme. Time je, ističu autori platforme,  višemjesečni postupak sveden na samo 120 sekundi.

"S jedne strane imamo investitore čiji novac stoji neiskorišten jer ne nalaze zanimljive prilike, a s druge strane, odlični projekti ostaju nerealizirani jer ne mogu pronaći financiranje. Nema potrebe za barijerama; cilj je povezivanje, što će neminovno rezultirati i unaprjeđenjem tržišta", navodi Clemens Mark, suosnivač PitchSeea.

Polazišna točka za sve koji imaju poslovnu ideju 

Svoje razrađene ideje i projekte mogu prijaviti svi, poštujući pravila platforme koja se u punom opsegu prema investitorima otvara već krajem ljeta.

"Povezali smo se s nizom startup-zajednica i udruženja investitora i polako se pune baze, aplikacije su sada otvorene, a za prvih 500 pitchera (tražitelja investicija) sudjelovanje je besplatno", izjavila je Kristina Ferara Blašković, voditeljica projekta.

Iako je platforma PitchSee ponajprije namijenjena spajanju projekata i investitora, ona ima i humanu stranu, koncept kojim će pokušati podići svijest i podržati one koji rade za dobrobit svih (skrb o nemoćnima i potrebitima, djeci, životinjama i prirodi). Neprofitnim organizacijama PitchSee nudi besplatnu mogućnost predstavljanja i prikupljanja donacija, a za njih su prijave također otvorene.

"Vrijeme je za globalno spajanje i u ovom segmentu - svima želimo omogućiti jednaku priliku, bez obzira odakle dolaze. Neka sada projekti odlučuju koliko će uspjeha polučiti kod investitora, a ne veze", poručila je Sanjica Ćaćić iz Komunikacija PitchSee.

Nataša ĐuričićNataša Đuričić/ Foto: PitchSee

"Mi stavljamo naglasak na strasti kao najveću pokretačku snagu, a na tebi je da to iskoristiš", kazala je Nataša Đuričić, suosnivačica projekta PitchSee i pozvala zainteresirane da predstave svoje projekte na novoj platformi.

 
P.hr/I.B.