Labud povećava proizvodnju dezinficijensa

23. ožujka 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Meteor Grupa - Labud izvijestila je da je višestruko povećala proizvodnju sredstava za dezinfekciju te da zbog velike potražnje intenzivno radi i na nabavi dodatnih količina sirovine radi daljnjeg povećanja proizvodnje.

„Potražnja je u ovim okolnostma, iz razumljivih razloga, tolika da takvih proizvoda uopće nema na skladištu, već se sve količine dezinfekcijskih sredstava odmah s proizvodnih traka distribuiraju kupcima – zdravstvenim i drugim ustanovama, poslovnim subjektma i drugim organizacijama. Imamo liste čekanja i redom isporučujemo robu čim se proizvede“, ističe Laura Justinić Skoko, direktorica prodaje Meteor Grupe – Labud.

Zbog stalnog rasta potražnje intenzivno rade na nabavi dodatnih količina sirovine, kako bi se daljnjim povećanjem proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda moglo još u većoj mjeri odgovoriti potrebama tržišta.

Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene, između kojih je pola sata pauze unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provode redovite dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. Za sve radnike u proizvodnji osigurana je zaštitna oprema te se provode sve preporučene mjere kojima je dodatno povećana razina sigurnosti.

"Svi naši radnici u proizvodnji, koji svakodnevno dolaze na radna mjesta kako bi pomogli našim sugrađanima da budu sigurniji i da se zaštite, bit će nagrađeni s 1.000 kuna, a dodatno smo i za njih i za sve naše druge zaposlenike osigurali 2,3 tona proizvoda kako bi adekvatnu zaštitu imali i za sebe i svoje članove obitelji”, kaže Justinić Skoko.

Pored povećanja prodaje dezinfekcijskih sredstva Meteor grupa – Labud navodi i da bilježi rast prodaje sredstava za čišćenje kućanstava, a proizvoda iz tog segmenta, poručuju, na skladištima ima dovoljno.

P.hr/I.B.