Kvaliteta i inovativnost uvijek daju vrhunske rezultate

9. prosinca 2021.

Foto: Splendor tekstil

U svakom zlu treba pronaći nešto dobro. Ovom dobrom poznatom izrekom zagrebačka tekstilna tvrtka Splendor tekstil odlučila je odgovoriti na sve izazove specifičnog vremena pandemije i pokazati da svaka kriza može završiti pozitivnim ishodom.

Obiteljska tvrtka koja posluje više od dva desetljeća sjedište ima u Zagrebu, a pogone u Klanjcu i Sesvetama. Zapošljava više od 50 ljudi i sinonim je za proizvodnju specijalne funkcionalne profesionalne odjeće, odnosno odjeće Gore-tex. Prošle godine započeli su s proizvodnjom zaštitnih maski u pogonima u Sesvetama, kapaciteta četiri milijuna komada mjesečno − svake sekunde proizvedu dvije kirurške četvoroslojne maske.

Splendor tekstil-maske Foto: Privredni.hr 

Kirurška maska visoke kvalitete, u skladu s normom HRN EN 14683:2019, medicinski je proizvod koji je registrirao HALMED. Ugodna za nošenje zbog upotrebe vrhunskih materijala koji ne ometaju disanje, a pružaju vrlo efikasnu zaštitu od bakterija i drugih patogena (BEF > 99 %), ova je maska nositelj znaka Hrvatska kvaliteta.

U Splendor tekstilu razmišljaju dugoročno, pa bi tako prema njihovim planovima proizvodnja maski trebala biti sastavni dio njihova poslovanja i u budućnosti jer im se s maskama otvara mnogo šire tržište od dosadašnjega. Naime, u svojih 20 godina otkako posluju, uspjeli su, uz domaće tržište, otvoriti vrata i brojnih zemalja Europske unije, i to ponajviše Njemačke, Italije i Slovačke, a otvaraju im se mogućnosti i u Poljskoj, Estoniji i Ukrajini.

Ova tvrtka orijentirana je i na brend Gore-tex te su jedini licencirani partner na hrvatskom tržištu. Po tome su prepoznatljivi i ističu se među drugim tekstilnim tvrtkama. Iza tog partnerstva stoje visoki zahtjevi kvalitete kompletnoga proizvodnog procesa, mnogo ulaganja u edukacije, timski rad, praćenje noviteta, stalno traženje inovativnih rješenja te suradnja s tekstilnim institutima i laboratorijima.

Znakovi kvalitete

P.hr