Kraš predlaže dividendu od 10 kuna

15. travnja 2019.

foto: Kraš

Uprava i Nadzorni odbor Kraša predlažu Glavnoj skupštini, koja će se održati 13. svibnja, da se iz lanjske dobiti dioničarima isplati dividenda u iznosu od 10 kuna po dionici, piše u objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Predlaže se i isplata članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima na temelju rezultata poslovanja društva, u skladu sa zaključenim ugovorima o vođenju poslova i ugovorima o radu te obvezama, ovlaštenjima i pravima direktora. Isplata će se, kako se navodi u pozivu, obaviti na temelju posebne odluke Uprave. Glavna skupština trebala bi donijeti i odluku da se u zakonske rezerve rasporedi dva milijuna kuna, a preostala dobit, nakon isplate dividende i isplate članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, rasporedit će se u zadržanu dobit.

Kraš je, prema podacima o poslovanju objavljenima na Burzi, u prošloj godini ostvario ukupne prihode od 886,6 milijuna kuna, što je za 0,6 posto manje nego u 2017. godini, dok su ukupni rashodi smanjeni za 2,8 posto, na 813,2 milijuna kuna. Neto dobit Kraša porasla je za 66,8 posto, na 40,2 milijuna kuna. 

Krešimir Sočković