Končar u Berlinu predstavlja niskopodni tramvaj za tržište Latvije

20. rujna 2022.

Foto: Končar

Grupa Končar na ovogodišnjem je izdanju sajma InnoTrans u Berlinu ponovno predstavila svoja najnovija visokotehnološka rješenja u tračničkom prijevozu, među kojima se posebno istaknuo niskopodni tramvaj, model TMK 2300 LT, koji će po završetku sajma biti isporučen kupcu u Latviji.

Tvrtka je dosad isporučila već 12 ugovorenih tramvaja, dok će preostala dva biti isporučena ove godine. Nadalje, Latvija je osigurala čak 80 posto sredstava iz EU fondova, u sklopu programa Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja, a odabir tramvaja dodatno potvrđuju aktualnost i pouzdanost hrvatskih rješenja za prijevoz putnika u gradskom i željezničkom prometu.

"Već smo u dugogodišnjoj kvalitetnoj i uspješnoj suradnji sa zagrebačkim ZET-om potvrdili da posjedujemo potrebnu viziju, stručnost i alate za provedbu inicijative o zelenoj i održivoj mobilnosti. Stoga očekujemo daljnji razvoj elektrifikacije javnog prijevoza te prilike za nove suradnje na europskom tržištu. Vjerujemo da će te prilike zajedno s našim kvalitetama prepoznati i novi potencijalni kupci i partneri na ovogodišnjem InnoTransu", poručio je Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.

 Gordan Kolak Gordan Kolak/Foto: Končar 

Na ovogodišnjem sajmu InnoTrans, svjetskoj su javnosti ponovno predstavljeni proizvodi i usluge iz područja transporta, transportne industrije i tehnologije, željezničke infrastrukture, interijera i izgradnje tunela.

Riječ je o jednoj od najrelevantnijih manifestacija za upoznavanje s najnovijim trendovima i tehnologijama u segmentu mobilnosti, ali i promociju, ostvarivanje novih kontakata te susreta s postojećim i novim kupcima, u što se ima prilike uvjeriti očekivanih 145.000 posjetitelja iz čitavog svijeta.

 

P.hr