Končar Digital kupio udjele u tvrtkama Kodeks Sistemske integracije i EXA Globe

22. studenoga 2022.

Foto: Končar

Tvrtka Končar Digital potpisala je ugovor o kupoprodaji 75 posto vlasničkih udjela u tvrtkama Kodeks Sistemske integracije i EXA Globe, objavio je u utorak Končar putem Zagrebačke burze.

"Kupoprodajnim ugovorom definirani su uvjeti i pravne radnje koje je prodavatelj dužan ispuniti za zaključenje transakcije i preuzimanje vlasničkih udjela od strane Končar Digitala", navodi se u objavi, u kojoj se ne iznosi koji su to uvjeti ni pravne radnje niti kolika je vrijednost transakcije.

Ističe se kako, "u skladu sa strateškim opredjeljenjem Končara za ubrzani rast poslovanja na osnovi razvoja i primjene digitalnih tehnologija, tom akvizicijom Končar Digital jača vlastite kompetencije i širi portfelj svojih proizvoda, usluga i digitalnih rješenja u područjima elektroenergetike, elektromobilnosti, kritične i urbane infrastrukture".

Končar će o svim bitnim činjenicama u vezi s preuzimanjem vlasničkih udjela u društvima Kodeks Sistemske integracije i EXA Globe, a koje bi se mogle odraziti na poslovanje Grupe Končar, pravodobno izvješćivati investicijsku javnost, zaključuje se u objavi.

Hina/P.hr