Kaufland ponovno povećao plaće zaposlenicima

23. veljače 2021.

Foto: Kaufland

Kaufland je nakon izazovne 2020. odlučio ponovno povećati primanja svih zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima. Tako sve njih u ovoj godini očekuje povećanje primanja putem neoporezivih dodataka i povećanja božićnice koja se isplaćuje u obliku poklon-bona, s dosadašnjih 1.800 na čak 2.500 kuna.

Gotovo 3.000 zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima, koji rade u 41 poslovnici i logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda, očekuje povećanje primanja pomoću netododatka i božićnice. 

Uz povećanje primanja, svi će zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama od ožujka dobiti i povećanje brutoplaće. Ovisno o radnome mjestu očekuje ih povećanje primanja u prosječnom iznosu od šest posto.

"Stabilan smo i pouzdan poslodavac. Naši su zaposlenici temelj našeg poduzeća i svoj uspjeh zahvaljujemo upravo njima. Upravo zato kontinuirano ulažemo u njih: povećanjem primanja i velikim brojem pogodnosti želimo im reći hvala. Njihov angažman doveo je cijelo naše poduzeće do uspjeha, pa tako i do dinamičnog širenja naše mreže trgovina. Na taj način,  svakom novom poslovnicom optimiziramo blizinu u odnosu s kupcem te mala obiteljska poduzeća iz okolice pozivamo na suradnju", izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

P.hr/I.G.