Kaputi s potpisom za ljubiteljice klasike

6. prosinca 2019.

Foto: Varteks

Modna kuća Varteks nastavlja svoju uzbudljivu sezonu. Ovih dana na tržištu su se našli novi modeli ženskih kaputa koji će privući pažnju ljubiteljica klasike s modernim odmakom.

Tri sasvim posebna kaputa potpisuje poznati dizajner Teo Perić, čija se inspiracija i rad savršeno slažu s Varteksovom modnom vizijom. Varteks tako postaje platforma hrvatskim dizajnerima za plasman i promociju u realnome modnom biznisu. Modeli Perićevih kaputa koji dolaze u crnoj, tamnoplavoj i sivoj boji nadahnuti su vintage estetikom, otmjenošću, klasičnim krojevima u finim tkaninama i ženom divom koja je spremna komad odjeće s potpisom uvrstiti u bilo koju modnu kombinaciju.

Varteks kaputi 1 a

 

Teo Perić nepopravljivi je klasičar koji modnu inspiraciju crpi u 50-im godinama prošlog stoljeća kada su postavljeni novi standardi u svijetu mode. On nije dizajner trenda, njegova su polaznica stilska razdoblja koja su oblikovala razne modne stilove. To je vječna modna klasika koja se pomalo mijenjala u određenim vremenskim razdobljima, a savršeno je primjenjiva na bezvremenskim kreacijama. Klasiku predstavlja kao trajnu vrijednost redizajniranjem modela koji su bili traženi nekad, nose se danas, a bit će aktualni i za 30 godina.

Varteks, kaput 2

U središtu njegovih kreativnih razmišljanja jest žena. Njene atribute ističe strogim linijama kaputa, suptilnim poigravanjem s retro elegancijom, seksepilom zakopčanim do grla te "nabijenim" emocijama koje njeguje bezvremeno modno nasljeđe.

Varteks kaputi 3

Brend koji je obilježio 100 godina mode na ovim prostorima, polako ali sigurno otvara novu stranicu u dugoj modnoj povijesti. Varteks i dalje ostaje sinonim za kvalitetu, ali postaje i brend koji stvara modne trendove.

P.hr/I.Grgić