Kako upravljati ljudima u malim tvrtkama?

7. srpnja 2019.

Radna mjesta na kojima se zaposlenici osjećaju sretno, zadovoljno i sigurno stvaraju komparativne prednosti. Najbolja radna mjesta sastoje se od svakodnevnih međuljudskih veza i odnosa koji nisu propisani politikom kompanije, kažu stručnjaci za upravljanje ljudskim potencijalom.

Kako to pretvoriti u praksu?

Postavite jasna očekivanja - ljudi su frustrirani i demotivirani ako ne znaju što se od njih očekuje.  I stvorite organizacijsku kulturu u kojoj se jasno znaju vizija ciljevi uloge i vrijednosti, rezultati standardi aktivnosti i prioriteti. Potičite komunikaciju.

Dajte ljudima šansu da upotrebljavaju i usavršavaju svoje vještine. Frustracija i dosada su kontraproduktivne, stoga uskladite svoje ljude s poslovima gdje će najviše moći koristiti svoja znanja. Budite podrška i vođa tima. Šefovi bi trebali biti uključeni u "život" svojih zaposlenika, kako bi znali kada uskočiti i skinuti teret s leđa zaposlenika.

Ohrabrujte ljude na iznošenje ideja i uključujte ih u donošenje odluka. Dijelite priznanja, pohvale i povratne informacije. Dopustite zabavu i sudjelujte u igri, potičite učenje i razvijanje i stvorite idealno radno mjesto. Iz perspektive radnika idealno radno mjesto je ono gdje: vjeruju nadređenima, ponose se onim što rade, uživaju s ljudima s kojima rade.

 

 

Krešimir Sočković