Još jedna međunarodna nagrada za movo i Sobočan

10. svibnja 2022.

Foto: movo

Movo mobilni ured hrvatske tvrtke Sobočan, nakon niza međunarodnih nagrada, okitio se i broncom na A'Design Award & Competitionu, koje slovi za vodeće međunarodno natjecanje za dizajn. Ona je, prema ocjenama stručnog žirija, dodijeljena movo modelu The free spirit.

Movo je dostupan u sedam različitih modela, a sve ih odlikuje moderan i inovativan dizajn te funkcionalna izvedba jer zauzimaju minimalan prostor, uz vrlo jednostavno sklapanje radnog prostora i mobilnost. Uz funkcionalnost koju pružaju, izvedeni su na način da se nakon rada vrlo jednostavno pretvaraju u moderan dizajnerski element. Svaki od modela je mobilan, sklopiv, opremljen strujnom kutijom i spremištem te ima mogućnost zaključavanja. Nagrađeni model The free spirit struku je oduševio svojom elegancijom i jednostavnošću.

Ovaj model nastao je iz ideje da se element za rad lagano premješta iz jedne prostorije u drugu. Stoga sadrži predimenzionirane kotače i ručku pomoću koje se lako premješta. Kad se radna ploča elementa zatvori, sav radni materijal postaje nevidljiv te proizvod postaje zatvoreni element. Pored radne ploče, u zatvorenom djelu elementa nalaze se dvije ladice, pretinci za formate papira A3 i A4 i prijenosno računalo, prostor za registratore i ugradbena kutija sa strujnim i USB ulazima. Estetika ovog kompaktnog proizvoda veoma je jednostavna te se proizvod može prilagoditi većini interijera, a furnirana šperploča i plastificirane čelične cijevi prate suvremene trendove industrijskog dizajna.

"Movo je jedan od rijetkih hrvatskih brandova koji se može pohvaliti prestižnom nagradom A'Design Award i to je veliko priznanje za hrvatski dizajn. U Sobočanu smo posebno ponosni jer je movo naš prvi vlastiti proizvod, koji smo idejno razvili i proizveli pod krovom svoje tvrtke. Drago nam je da su movo modeli prepoznati na tržištu kao pravo rješenje za potrebe funkcionalnosti i fleksibilnosti radnog mjesta, ali i kao vrhunska dizajnerska rješenja", istaknula je Anamaria Burazin Eškinja, produkt-dizajnerica i voditeljica Sobočan design studija.

Riječ je o vodećem međunarodnom natjecanju u dizajnu koje se održava svake godine, a nagrade se dodjeljuju u različitim kreativnim područjima kako bi se istaknula najbolja dizajnerska rješenja. Najbolji radovi biraju se u više kategorija prema kriterijima inovativnosti, tehničkih karakteristika te sposobnosti rješavanja složenih dizajnerskih problema. Natjecanje promiče najviše standarde u dizajnu zagovarajući bolje razumijevanje i važnost dizajna u svim aspektima života.

Uz broncu na A'Design Award & Competitionu, koja mu je već četvrta svjetska nagrada u nizu, movo je do sada osvojio i prestižne međunarodne nagrade za dizajn i inovacije: German Innovation Award 2021, Iconic Awards - Inovativni interijer 2021 i BIGSEE Wood design award 2021.

P.hr/I.B.