Jiri Dvorjančanský odlazi iz A1 Hrvatska, od 1. lipnja nasljeđuje ga Dejan Turk

23. siječnja 2024.

Foto: A1 Hrvatska

Predsjednik Uprave telekoma A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský s 1. lipnja 2024. odlazi s te pozicije, a nasljeđuje ga Dejan Turk, dosadašnji predsjednik uprava A1 Srbija i A1 Slovenija, izvijestili su u utorak iz A1 dodajući da će Turk od lipnja iz Zagreba nastaviti voditi i kompaniju A1 Slovenija.

Dvorjančanský je na čelu toga drugog po veličini telekoma u Hrvatskoj bio deset godina, tijekom kojih je A1 imao snažan poslovni rast, rekordna ulaganja u mrežnu infrastrukturu, digitalizaciju te povećana materijalna i ostala prava zaposlenika, kažu iz A1.

U tim su godinama povećali i svoj tržišni udio te se proširili na nova poslovna područja, došlo je do rebrendiranja i promjene naziva kompanije iz Vipnet u A1 Hrvatska, a ističu i da je izgrađena najveća gigabitna mreža u Hrvatskoj i konsolidirano tržište fiksnih telekomunikacija.

"Dužnost predsjednika Uprave Dvorjančanský će obnašati do kraja svibnja 2024., nakon čega napušta A1 Telekom Austria Grupu na vlastiti zahtjev", navode iz A1 Hrvatska.

Dejan Turk dužnost preuzima od 1. lipnja 2024., a za njega iz A1 naglašavaju da je "uspješni menadžer sa zavidnom karijerom u telekomunikacijskoj industriji, koji je diplomirao ekonomiju u Beču, a A1 Telekom Austria Grupi pridružio se 2004., nakon vođenja poslovanja McDonald’sa u Sloveniji i Hrvatskoj".

"A1 Hrvatska ostaje strateški usmjerena na nastavak značajnih ulaganja u modernizaciju mobilne mreže i 5G te uvođenja optičke infrastrukture radi pokrivanja jednog milijuna kućanstava do kraja 2025. Kompanija nastavlja biti predvodnik inovacija u novim proizvodima i poslovnim praksama te kontinuirano unapređivati korisničko iskustvo i zadovoljstvo zaposlenika", zaključuju iz A1 Hrvatska.

 

 

 

 

 

 

 

Hina/P.hr