Jednodnevne radionice mediteranske Haute Cuisine u Zagrebu i Dugoj Resi

10. siječnja 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija idućeg tjedna održat će jednodnevne edukacije u Restoranu DP u Donjem Zvečaju, u Dugoj Resi te Kitchen Studiju Enzita u Zagrebu. Ukratko, radi se o dijelu programa Mediterranean culinary arts koji objedinjuje teoretska i praktična znanja aktualnih kulinarskih trendova Mediterana s tradicionalnom kuhinjom, a vodit će ga chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.

Prilika je to da vrhunski kuhari, F&B menadžeri i voditelji ugostiteljskih objekata upoznaju moderne tehnike pripreme mediteranskih jela, kreiranje jelovnika i tematskih menija, umjetnost dekoriranja tanjura (The Art of Plating) utemeljene po standardu Haute Cuisine, dakle, onom koji objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.

Program Mediterranean Culinary Arts održava se uz potporu Ministarstva turizma RH što je edukacije proširilo na besplatne jednodnevne radionice za ugostitelje diljem Hrvatske, kao poseban segment izdvojen iz dvotjednog MCA treninga u Kuharskoj akademiji ŠKMER-a koju vode Stevo Karapandža, Hrvoje Zirojević, Željko Neven Bremec, specijalist za bezglutenske jelovnike Martin Grubiša, pastry chefovi Petra Jelenić i Robert Hromalić te gostujući predavači.
 
Za trosatne radionice u Restoranu DP i Kitchen Studiju Enzita planirana su atraktivna jela od bijele ribe (savršeni carpaccio, riblji tartar, glavna riblja jela s prilozima i platingom) te a la carte priprema vrhunskih morskih rižota s modernima dekoracijama.

P.hr/J.V.