Jedinstvena pametna tehnologija za foto-prepoznavanja

14. rujna 2020.

Foto: Njuškalo

Njuškalo je otišao korak dalje u primjeni umjetne inteligencije prilikom osmišljanja najefikasnijeg rješenja za korisnike i ponudio im jedinstveno rješenje za predaju oglasa putem aplikacije.

Nakon integracije foto prepoznavanja, dodatka u aplikaciji koji odmah po fotografiranju smješta predmet u ispravnu kategoriju, korisnici sada mogu odmah saznati za koliko mogu prodati svoj predmet, za što je dovoljno samo kliknuti 'Prodaj' i usmjeriti kameru na njega.

"Ova pametna tehnologija, bazirana na istreniranim neuronskim mrežama, u trenutku usmjeravanja kamere na predmet za prodaju odmah daje točnu informaciju o rasponu cijena unutar kojih se isti takav predmet prodaje, kao i podatak kada je takav predmet posljednji put prodan", kažu iz Njuškala, navodeći kako trenutačna procjena vrijednosti i vremena prodaje u samo jednom kliku motivira i one neodlučne ili one koji nisu sigurni što bi htjeli i za koliko prodati.

Novo iskustvo u digitalnim proizvodima

Rezultat primjene ove aplikaciji je čak 50 posto manje koraka, odnosno znatno brža predaja oglasa, bez traženja suvišnih informacija ili radnji od korisnika, što ju čini najbržom aplikacijom za predaju oglasa na tržištu. A do sad je preuzelo više od milijun i dvjesto tisuća korisnika.

Korištenje foto-prepoznavanja u mobilnoj aplikaciji Njuškala za čiju je integraciju, zaslužan i tim sestrinske programerske tvrtke Trikoder, primilo je najviše ocjene korisnika i osvojilo nagrade na prestižnim svjetskim natjecanjima poput ICMA-e i Global BIGGIES Award u New Yorku.

 

P.hr/I.G