Prisilni rad od kuće veliki je test za budućnost

21. ožujka 2020.

Foto: Pixabay

Mnoge su od nas koronavirus, strah od njega, ali i briga za druge zatvorili u našim domovima i primorali nas da sve što možemo radimo od kuće. Taj prelazak bio nam je izazov, no malo-pomalo većina nas prihvaća to kao neminovnost, ako želimo raditi i zaraditi. No otvara se pitanje je li ova situacija veliki test za budućnost kada će to, vrlo vjerojatno, postati trend.

Sigurno je da su sada velike kompanije, pa čak i mnoge male, spremnije na takav način poslovanja jer stječu iskustvo i znanje kako to najbolje raditi. Mnoge od velikih tvrtki sada prepoznaju rad s udaljenosti kao rješenje za zdravstvene izazove, ali i moguću priliku za drukčiju organizaciju rada, piše Michael Jurgen Garbade, izvršni direktor Education Ecosystema za Inc. magazin.

Poslodavci možda ne gledaju blagonaklono na rad na udaljenim mjestima zbog toga što imaju osjećaj da će radnici raditi manje ako nema onih koji ih nadgledaju, no to vrlo često nije tako. Postoje mnogi alati koji olakšavaju dobru, brzu i jednostavnu interakciju između radnika na udaljenim mjestima i njihovih poslodavaca. Kompanije mogu razmisliti o tome da organiziraju mješoviti način rada između onih koji rade u uredima i tvornicama i onih koji rade od kuće te na taj način uštede i povećaju produktivnost. Istodobno, zaposlenici više vremena mogu provesti s obiteljima jer ne moraju putovati na posao.

Kad se prašina oko koronavirusa slegne, kaže Garbade, o mnogočemu će se trebati razmisliti. Nije samo stvar u izračunavanju troška epidemije u budućnosti nego i o tome kako da se smanje efekti budućih sličnih situacija. Neke kompanije pokazale su kako s radnicima na udaljenim mjestima mogu napraviti izvrstan posao. Upravo te promjene, koje je ova epidemija uvela u poslovanje, mogu biti način osiguranja buduće globalne ekonomske stabilnosti. Ovo može biti pokretač budućeg načina na koji tvrtke mogu organizacijski funkcionirati.

Koliko smo spremni za rad od kuće?

Koliko su zapravo europske tvrtke spremne za rad od kuće? Istraživanje Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokazuje da čak 60 posto europskih radnika nije ni jedan dan u svome radnom vijeku posao obavljalo od kuće. Prema tom istraživanju, u potpuno blokiranoj Italiji, dvije trećine ispitanih kažu kako nisu imali nikakva iskustva s radom od kuće. Druge zemlje, u kojima većina radnika radi u proizvodnji, poput Njemačke, imaju znatno veće probleme u organiziranju takvog načina poslovanja nego zemlje više okrenute uslužnim djelatnostima, poput Velike Britanije. 

Da neke tvrtke tek sad uvode ovakav način poslovanja ili ga bar u većoj mjeri prakticiraju, pokazuju i brojke iz trgovina. Prodavatelji računala ističu kako su primijetili znatan porast narudžbi tijekom proteklih tjedana, što je pojačalo pritisak na proizvođače. Jedan talijanski dobavljač zabilježio je 20-postotni rast prodaje, a kako je cijela zemlja odlukom vlade u blokadi, u tvrtki kažu kako bi - da su imali i 10 puta više robe na raspolaganju - uspjeli prodati sve.

I u Velikoj Britaniji zabilježen je porast potražnje, kažu u najvećem prodavatelju računalne opreme Computacenteru. Kako navode u toj kompaniji, brojke su ozbiljno porasle, a najveći naručitelji su i velike kompanije i banke. Primijećeno je i da su kupci prestali biti izbirljivi glede modela i brendova kako bi osigurali potrebne količine, a mala i srednja poduzeća, koja do sada nisu ulagala u prijenosna računala, ubrzano su ih započela kupovati. 

 

Krešimir Sočković