JANAF partnerima predstavio poslovanje i buduće projekte

2. lipnja 2023.

Foto: HGK

Jadranski naftovod (JANAF) je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu "Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove", predstavio svoje poslovanje i buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

Prvo poslovno okupljanje koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika, predstavnika domaćih i inozemnih kompanija.

Njima je predstavljeno poslovanje JANAF-a, a razgovaralo se o potencijalnim suradnjama i partnerstvima.

Okupljene predstavnike poslovne zajednice pozdravili su predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić i predsjednik HGK-a Luka Burilović, dok je član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica održao prezentaciju o budućim JANAF-ovim investicijskim aktivnostima.

"Vjerujem kako će se ovakva praksa ustaliti u našem poslovanju kako bismo kroz ovakav transparentniji pristup proširili krug svojih poslovnih partnera, a svakako se nadamo da će i ostale kompanije u pretežnom državnom vlasništvu slijediti naš primjer", izjavio je Stjepan Adanić.

"Naša je primarna djelatnost transport i skladištenje, ali se već sad okrećemo prema novim poslovnim aktivnostima usmjerenim na diversifikaciju poslovanja u obnovljive izvore energije. Tako partnere upoznajemo s potrebama JANAF-a u predstojećem investicijskom ciklusu te upućujemo poziv svim potencijalnim partnerima da smo otvoreni za nove poslovne odnose", rekao je Vladislav Veselica.

"Ulaganja u energetsku infrastrukturu važan su segment razvoja zemlje, čiji je cilj poboljšanje energetske sigurnosti, održivosti i samodostatnosti. Time dajemo svoj doprinos stvaranju održive energetske budućnosti za Hrvatsku. Osim velikog značaja za Hrvatsku, Jadranski naftovod igra vrlo važnu ulogu i u sigurnosti opskrbe država jugoistočne i srednje Europe", rekao je Luka Burilović.

Hina/P.hr