Jadran kupio Club Adriatic

21. studenoga 2018.

Jadran kupuje stopostotni udio u Clubu Adriatic za 50,5 milijuna kuna

Predstavnici Centra za restrukturiranje i prodaju i crikveničkog Jadrana potpisali su u Ministarstvu državne imovine ugovor kojim Jadran kupuje stopostotni udio u Clubu Adriatic za 50,5 milijuna kuna. U priopćenju Ministarstva, ugovor su potpisali ravnatelj CERP-a Milan Plećaš i predsjednik Uprave Jadran Goran Fabris, a na potpisivanju su bili i ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima, državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić te predsjednici uprava dvaju mirovinskih fondova - PBZ Croatia osiguranja Dubravko Štimac i Erste Petar Vlaić.

Ta su dva mirovinska fonda većinski vlasnici crikveničkog Jadrana, nakon što su u travnju ove godine od države kupili 70,74 posto dionica te su još potom dokapitalizirali tvrtku i povećali svoj vlasnički udio. Jedini ponuditelj za kupnju stopostotnog udjela u Clubu Adriatic bio Jadran. 

CERP je postupak javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju Cluba Adriatic pokrenuo 23. kolovoza, po početnoj cijeni od 48,5 milijuna kuna, a nakon što je u dva navrata produljen, rok za dostavu ponuda je istekao 5. studenoga.

Tijekom postupka javnog prikupljanja ponuda otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije, no na kraju je obvezujuću ponudu za Club Adriatic dao samo Jadran, koji je od travnja ove godine u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova PBZ.

Država je do sada u gotovo deset navrata pokušala prodati Club Adriatic, a i natječaj u kolovozu bio je objavljen nakon što je propao raniji natječaj. Na njemu koji je započeo krajem rujna prošle godine obvezujuću ponudu bila je dostavila samo švicarska tvrtka Immo Invest Partner s kojim je CERP sredinom travnja ove godine potpisao ugovor, ali je sredinom lipnja Upravno vijeće CERP-a utvrdilo da švicarska tvrtka nije u roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora platila ugovorenih 54 milijuna kuna pa je u kolovozu ponovno objavljen natječaj za prikupljanje obvezujućih ponuda.

Hina