Američki Jabil u Osijeku počeo gradnju centra izvrsnosti, zaposlit će 1.500 ljudi

2. kolovoza 2023.

Foto: Grad Osijek

Američki pružatelj proizvodnih rješenja Jabil započeo je gradnju centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku, izvijestili su iz Jabila. U centru bi, prema najavama, trebalo raditi 1500 radnika.

"Započinjemo s izgradnjom centra koji neće biti samo središte naše proizvodnje već i proizvodno i tehnološko središte izvrsnosti", izjavio je Jabilov direktor radova u Osijeku Victor Morales.

Kaže da se već počelo sa zapošljavanjem radnika.

Na konferenciji za novinare u povodu početka radova gradonačelnik Osijeka Ivan Radić podsjetio je da riječ o najvećoj privatnoj investiciji od osamostaljenja Hrvatske u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Ovo je investicija koja će promijeniti gospodarsku vizuru Osijeka, županije i cijele Slavonije, ocijenio je.

Radić je naglasio da je kompanija Jabil prije konačne odluke o mjestu gradnje centra razmatrala više od 10 gradova u Europi.

"Naš je fokus na jačanju gospodarstva, privlačenju investitora i otvaranju radnih mjesta za stanovnike Osijeka, Slavonije i Baranje", rekao je Radić.

Izvijestio je da je Grad Osijek u razgovorima s još nekoliko dobrih investitora s kojima bi uskoro mogao predstaviti otvaranje još radnih mjesta.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je da je Jabil u Osijek došao jer postoji jasna i definirana politička stabilnost što je bitno za svakog ulagača te zbog zajedničkog nastupa jedinica lokalne samouprave.

Nakon dogovora s Jabilom, vrijeme u gospodarskom, razvojnom i demografskom smislu mjerit će se "prije i poslije dolaska Jabila", poručio je.

Ustvrdio je da se u Jabilu već zapošljavaju ljudi koji se u Osijek vraćaju iz inozemstva te nove generacije učenika elektrotehničke škole i studenata osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

 

 

Hina/P.hr

Tags