Izložbom Brigada zaokružuje 10 godina poslovanja

12. listopada 2021.

Foto: Brigada

U Galeriji Hrvatskoga dizajnerskog društva u Zagrebu otvorena je izložba Od arhitekture do doživljaja, kojom zagrebačka agencija Brigada zaokružuje deset godina uspješnog poslovanja.

Umjesto klasičnog prikaza realiziranih i nagrađivanih projekata plakatima i projekcijama, Brigada je svojom izložbom stvorila ugođaj koji demonstrira razmišljanje o prostoru i interakciji ljudi i mjesta. Tako je cijeli prostor galerije za ovu prigodu "obučen" u crvene transparentne folije na kojima su rukom iscrtani Brigadini radovi, a posebnom zvučnom kulisom stvara se doživljaj organiziranoga kreativnog kaosa.

"Brigada je nastala kao logičan odgovor na zastarjelu podjelu između arhitekture, urbanizma, dizajna interijera i produkt-dizajna, koji u pravilu odvojeno sudjeluju u oblikovanju prostora, ali ga rijetko promišljaju kao integrirani proces koji u konačnici stvara doživljaj. U proteklih deset godina stekli smo golemo iskustvo ne samo u dizajnu i inovativnim tehničkim rješenjima kojima pomičemo granice već i u razumijevanju ponašanja korisnika, definiranju njihovih potreba i želja te stvaranju osjećaja usklađenih s porukom koju prostor ili sadržaj mora prenijeti", istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

Iza Brigade stoji mnoštvo cjelovitih dizajnerskih projekata; ureda i poslovnih prostora, trgovina, izložbi, sajmova i događanja, a mnogi od njih nagrađivani su prestižnim domaćim i međunarodnim strukovnim nagradama i priznanjima, među kojima su i one Hrvatskoga dizajnerskog društva, Red Dot, IIDA Design Excellence Award, Effie, Golden Drum, Ideja X, German Design Award i brojne druge.

Izložba Od arhitekture do doživljaja u Galeriji HDD-a u Boškovićevoj 18 u Zagrebu bit će otvorena do 21. listopada 2021.

P.hr/B.S.

Tags