Hrvatska u top 20 najpopularnijih zemalja svijeta

7. listopada 2019.

Foto: Pixabay

Čitatelji renomiranog newyorškog časopisa posvećenog putovanjima Condé Nast Traveler uvrstili su Hrvatsku u top 20 najpopularnijih zemalja svijeta. Hrvatska se na ovogodišnjoj listi našla na 20. mjestu, uz bok najpopularnijim svjetskim destinacijama poput Indonezije, Tajlanda i Portugala.

"Izbor Hrvatske među top turističke destinacije svijeta posljednja je u nizu potvrda da naša zemlja na velikom i važnome američkom tržištu uživa status vrlo popularne i brzorastuće destinacije. Uz brojne nagrade i priznanja, to potvrđuje i turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu godine u kojem su američki turisti ostvarili gotovo 600.000 dolazaka i više od 1,6 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od visokih 12 posto", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglasivši kako se, kada je riječ o dalekim tržištima, u Hrvatskoj najveći promet ostvaruje upravo s tržišta SAD-a.

Condé Nast Traveler jedan je od najčitanijih i najpriznatijih svjetskih magazina specijaliziranih za putovanja. Svake godine, u sklopu dodjele nagrada Readers' Choice Awards, njegovi čitatelji putem online-ankete glasuju za svoje favorite u kategorijama najboljih zemalja, gradova, otoka, hotela, zrakoplovnih i kruzing kompanija. U ovogodišnjoj anketi, održanoj u razdoblju od 1. travnja do 30. srpnja, sudjelovalo je više od 600.000 čitatelja.

Uz Hrvatsku, u kategoriji najboljih svjetskih zemalja 2019. godine, nagrađene su i Indonezija, Tajland, Portugal, Šri Lanka, Južnoafrička Republika, Peru, Grčka, Filipini, Italija, Vijetnam, Turska, Japan, Meksiko, Tanzanija, Izrael, Kolumbija, Novi Zeland, Irska te Kambodža.

Uz objavu rezultata u web-izdanju Condé Nast Travelera, rezultati ankete bit će objavljeni i u tiskanoj verziji časopisa koji izlazi u SAD-u i Velikoj Britaniji.

P.hr/J.V.