Domaća tvrtka predstavila jestive slamke i žličice

19. travnja 2021.

Foto: Sana delikatese

Otkako se prije sedam godina pojavila na tržištu, koprivnička tvrtka Sana delikatese prati, ali i postavlja trendove prehrane u Hrvatskoj, a malim koracima ide i šire. Kriza uzrokovana pandemijom koja je zahvatila svijet teško je pogodila i Sanu kao malo poduzeće u razvoju, no i ovoga je puta tim tvrtke nadmašio očekivanja u inovativnosti novih proizvoda. Inspirirani željom za očuvanjem okoliša, predstavili su slamke i žličice Cool – jestive i potpuno biorazgradive proizvode na bazi vlakana jabuke.

"Cool slamke jedine su slamke na bazi vlakana jabuke u svijetu te smo izuzetno ponosni što ih Sana i Wisefood predstavljaju našem tržištu. Sigurni smo da će biti omiljeni ljetni dodatak sokovima i koktelima. Cool žličice će pak mnoge kuglice omiljenih sladoleda učiniti još boljima, a mogu se servirati i uz kavu. Vjerujemo da smo ovim inovativnim, ekološki potpuno prihvatljivim proizvodima donijeli nova rješenja i našim HoReCa partnerima koji za svoje goste sada više nego ikad trebaju pripremiti zanimljive novosti u ponudi te pokazati svoju brigu za zdravlje i okoliš. Nadamo se da ćemo razveseliti mnoge potrošače kao što to činimo i posljednjih godina u sklopu svoga mota Uživaj zdravo! Ako će Cool slamke i žličice barem malo pomoći u očuvanju našeg planeta, naš cilj bit će ispunjen", rekla nam je direktorica Silvija Repić.

 Silvija Repić Silvija Repić; Foto: Privatni album 

Riječ je o jestivim slamka i žličicama koje mogu biti rješenje mnogim ekološkim problemima s kojima se svijet bori već godinama.

Sana slamke Foto: Sana delikatese 

Jestive Cool slamke izrađene su od prirodnih sastojaka, primarno pšenice i vlakana jabuke te zaslađene steviol-glikozidom. Izuzetne su kvalitete i čvrstoće te izdržljive do 60 minuta u hladnim pićima ili smoothiju te čak do 20 minuta u toplim napitcima.

Jestive Cool žličice izrađene su od rižinog i kukuruznog brašna te jabučnih vlakana, a zaslađene su sladilima. S njima možete pojesti čak pet kuglica sladoleda i promiješati omiljenu kavu ili pojesti puding. Žličice su bez glutena.

Upravo činjenica da su biorazgradive ovim slamkama i žličicama daje dodatnu predost pred drugim prirodnim materijalima jer čak i ako se ne pojedu, mogu se lako razgraditi u prirodi. Drugi se proizvodi moraju prvobitno prikupiti kako bi se reciklirali ili pripremili za kompost.

Sana žlice

Foto: Sana delikatese 
P.hr/I.G.