Domaća IT tvrtka uvodi novi model rada

22. studenoga 2021.

Filip Ljubić /Foto: Q

Hrvatska IT tvrtka Q svojim će zaposlenicima trajno omogućiti izbor modela rada koji im najviše odgovara - iz ureda, na daljinu ili kombinirano. Na ovaj potez odlučili su se na temelju povratnih informacija svojih zaposlenika te kako bi što lakše zapošljavali ljude izvan Zagreba gdje im se nalazi ured.

"Smatramo da je sasvim u redu prijaviti se za posao u Q-u i tražiti da radiš s Balija, Zanzibara ili malog svjetionika usred Jadrana. Više nikada ni od koga nećemo zahtijevati da dolazi u ured", rekao je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Zagrebačka tvrtka slijedi svjetske trendove koji pokazuju kako sve veći broj kompanija u sektoru svojim zaposlenicima pruža izbor rada iz ureda ili od kuće.

Iz tvrtke također najavljuju i daljnje širenje svojeg poslovanja te zapošljavanje stručnjaka koji će, zahvaljujući ovom modelu rada, moći raditi iz bilo kojega grada u Hrvatskoj.

"Zbog pozitivnih iskustava s radom na daljinu odlučili smo da povratak u ured neće biti obvezan, odnosno svaka osoba moći će birati odakle želi raditi. Anketa među našim zaposlenicima pokazala nam je da njih 61 posto želi dolaziti u ured periodično, dok ih 21 posto želi raditi u potpunosti izvan ureda. Glavno je napomenuti da će uvijek imati izbor",  ističe Anja Oppenheimer Barešić, voditeljica Odjela People&Culture u Q-u.

Q zaposlenici Foto: Q

Pitanje rada na daljinu i povratka u urede popularna je tema među brojnim vlasnicima kompanija koji su se po dolasku pandemije prilagodili na nove uvjete. Ipak, u IT sektoru  jedan dio tvrtki i prije pandemije nudio je opciju rada s udaljenih lokacija. Među njima je i Q, čiji su stručnjaci dosad na raspolaganju imali određeni broj dana koji su mogli provesti radeći izvan ureda, a sada im je dana potpuna sloboda odlučivanja o tome kako i odakle žele raditi.

Zanimljivo je i to da su atraktivni uredi tvrtke zatvoreni već više od godinu i pol dana, od samih početaka pandemije, a indeksi zadovoljstva zaposlenika i osjećaja pripadnosti i lojalnosti Q-u iznimno su visoki, ističu u priopćenju. 

Ova domaća IT tvrtka već se više od godinu dana nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki, a lani je osvojila i nagradu za najboljeg poslodavca godine u Hrvatskoj i regiji.

P.hr/I.G.

Tags