Irena Weber odlazi iz Fortenova grupe

14. listopada 2019.

Foto: Fortenova

Upravni odbor Fortenova grupe opozvao je Irenu Weber s mjesta izvršne direktorice u toj grupi te Weber prestaje obnašati dužnosti u Fortenova grupi, izvijestili su iz Fortenove u objavi o promjeni u izvršnoj upravi.

"Na sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe održanoj danas donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice u Fortenova grupi te Weber prestaje obnašati dužnosti u Fortenova grupi", navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznose razlozi opoziva Irene Weber.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško u priopćenju je zahvalio Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji.

"Irena Weber podnijela je velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno pridonijela njegovu uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje me te uime svih ključnih dionika iskreno zahvaljujem, a uime Upravnog odbora želim joj mnogo uspjeha u daljnjem radu", izjavio je Peruško.

Inače, Irena Weber je, od početka travnja, otkako je počela djelovati i Fortneova grupa koja je preuzela poslovanje Agrokor grupe, bila izvršna direktorica u Fortneova grupi.

Weber, pak, i nadalje ostaje zamjenica izvanrednog povjerenika Agrokora, na poziciji na koju ju je krajem veljače prošle godine imenovao Trgovački sud na prijedlog Vlade.

 

 

Hina, P.hr