Intersnack Adria otkupljuje i do 15 tisuća tona krumpira

9. rujna 2021.

Foto: Intersnack Adria

Berba krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji u punom je zamahu te će 10.000 do 15.000 tona krumpira završiti u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Adria u Hercegovcu.

Taj vodeći domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica ujedno je lider u otkupu industrijskoga krumpira s hrvatskih polja, a sada završava još jednu uspješnu sezonu otkupa zahvaljujući dugogodišnjoj podršci i suradnji s domaćim poljoprivrednicima.

Naime, kvalitetna suradnja s tridesetak lokalnih kooperanata iz Hercegovca, Donjeg Miholjca i Međimurja osigurava Intersnacku Adria kontinuitet u proizvodnji i vrhunsku kvalitetu Čipi Čipsa, proizvedenog od 100 posto hrvatskoga krumpira.

"Ove godine posađeno je 480 hektara krumpira na poljima domaćih poljoprivrednika u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji. S nekima od njih takva suradnja traje već desetljećima tijekom kojih smo testirali više od 800 sorti krumpira kako bismo danas imali odabir najkvalitetnijega krumpira za čips. Posebno smo ponosni na to što smo svih proteklih godina, a pogotovo posljednje dvije, bez obzira na otežane gospodarske okolnosti zbog pandemije koronavirusa, uspijevali otkupiti sav urod krumpira i organizirati sadnju za novu sezonu. Dodatno smo pokrenuli i izvoz krumpira te je hrvatski krumpir završio i u proizvodnji čipsa u Intersnackovim tvornicama diljem regije. Kooperante podržavamo u realizaciji dugoročnih investicija, a i stalno razmjenjujemo iskustva i zajedno pratimo trendove. Ova godina bila je iznimno zahtjevna za uzgoj krumpira. Hladno proljeće te iznimno sušno i vruće ljeto zahtijevali su golem napor i angažman naših kooperanata, ali njihov trud može se vidjeti u dobroj kvaliteti krumpira", istaknuo je Josip Cvetko, direktor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu.

Intersnack Adria, branje krumira slika 2 Foto: Intersnack Adria

Uz podršku domaćim proizvođačima krumpira, Intersnack Adria kontinuirano ulaže u modernizaciju proizvodnog pogona u Hercegovcu. Tako je nedavno završeno i skladište gotove robe uz poštovanje najnaprednijih standarda čuvanja i daljnje distribucije proizvoda koje potrošači na policama prepoznaju pod brendovima Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline.

"Intersnack Adria usmjeren je na daljnji razvoj tvorničkoga kompleksa u Hercegovcu jer ovdje imamo sve preduvjete za nastavak rasta poslovanja. Uz modernizaciju proizvodnog pogona i zatim skladišta krumpira 2019., ove smo godine završili i u uporabu stavili skladište gotove robe. Time smo zatvorili cjelokupan proces, od prijama sirovine preko proizvodne linije do učinkovitog planiranja i distribucije, sa skladištem gotove robe. Tako je u 2021. u razvoj tvornice uloženo 40 milijuna kuna, a tijekom posljednjih nekoliko godina ukupno ulaganje u Hercegovcu dosegnulo je i do 70 milijuna kuna, što je za kompaniju naše veličine golemi vjetar u leđa", rekao je Cvetko.

 

P.hr/I.G.