Internetsko poslovanje najma luksuznog smještaja bilježi rekordnu godinu

6. rujna 2021.

Foto: Croatia Luxury Rent

Odličnu sezonu za cjelokupni turistički sektor prate specifičnosti i zanimljivosti ponašanja turista kad je riječ o realizaciji rezervacija.

Internetski portal agencije Croatia Luxury Rent ove je godine ostvario rast pojedinačnih posjeta za 102 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Broj rezervacija putem portala porastao je u odnosu na 2019. za čak 115 posto, dok je u tekućoj godini do danas ostvaren ukupni promet veći od 90 milijuna kuna. Internetski portal nudi višejezičnu uslugu te ga u 88 posto slučajeva posjećuju strani korisnici. U tekućoj sezoni zabilježena su otvaranja stranice iz čak 72 države svijeta.

Tako je prema statistikama CLR-a od početka godine do danas najveći broj korisnika, njih čak 86 posto, stranicu posjećivalo putem tražilice Google. Klijenti su prilikom pretraživanja i rezerviranja stranicama najčešće pristupali putem preglednika Safari (39,6 posto), koji u stopu slijedi Chrome (37,2 posto). Očekivano, najzastupljeniji operativni sustav putem kojeg se stranica posjećivala jest iOS, a prate ga u nešto manjoj mjeri Android i Windows.

U odnosu na protekle godine u porastu je broj rezervacija mobilnim uređajima. U 2018. godini smještaj je na taj način rezerviralo 72 posto posjetitelja, u 2019. godini njih 75 posto, dok je u tekućoj broj porastao na 84 posto.  

Na stranicu se u prosjeku vraćalo 34 posto korisnika koji su na njoj prosječno provodili devet minuta pretražujući ponudu. Što se tiče vremena posjeta, gosti su na portal najviše dolazili u razdoblju od 12 do 16 sati te od 19 do 22 sata.

P.hr/I.G.