Institutu IGH tri nova ugovora vrijedna 12,3 milijuna kuna

25. lipnja 2020.

Foto: IGH

Institut IGH sklopio je tri nova ugovora s Hrvatskim cestama vezano za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca, čija je ukupna vrijednost oko 12,3 milijuna kuna.

Nakon provedenih postupka javne nabave Institutu su dodijeljena tri nova ugovora s Hrvatskim cestama za usluge nadzora izgradnje i rekonstrukcije triju prometnih pravaca, navodi se u priopćenju tvrtke. Riječ je o kompletnom nadzoru nad izgradnjom brze ceste duljine nešto više od 6 kilometara kroz Karlovac u smjeru Splita, kojom će se poboljšati prometna sigurnost i kapacitet, naročito u vrijeme pojačanog ljetnog prometa. Dodatno, nova cesta u potpunosti će zaobići Turanj, naselje koje je dosadbilo izrazito prometno opterećeno, te će se spojiti na već izgrađeni most Korana. Kao što je već spomenuto, IGH će zajedno s partnerom obavljati nadzor nad izgradnjom, a vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4.606.992 kuna.

Drugi ugovor također je za kompletan nadzor nad izgradnjom 3,2 kilometra duge obilaznice Belog Manastira, čime će se kvalitetnije riješiti smanjenje prometa, naročito tranzitnog, kroz sami centar Belog Manastira. Ovo je iznimno bitno jer se očekuje da će se daljnjom izgradnjom autoceste koridora Vc upravo tranzitni promet dodatno naglasiti. Vrijednost ugovorenih poslova za IGH iznosi 3.379.990 kuna, a rok za završetak radova je 22 mjeseca od uvođenja u posao.

Treći ugovor obuhvaća nadzor nad rekonstrukcijom nove kolničke konstrukcije državne ceste između naselja Normanci i Općine Petrijevci ukupne duljine nešto više od 17 kilometara. Posebna zanimljivost u projektu jest predviđena izgradnja 14 kilometara novih biciklističkih staza uz rekonstrukciju i dogradnju 9 kilometara pješačkih staza. Rok za izgradnju je 24 mjeseca, a IGH će provoditi kompletan nadzor, dok vrijednost ugovorenih poslova za tvrtku iznosi 4.300.020 kuna.

Iz IGH potvrđuju da su nedavno potpisali ugovor za nadzor i kontrolu kvalitete sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od 1.000.000 kuna. 

Tvrtka trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Tijekom prošle i ove godine zaposlili su više od 100 novih ljudi, čime je nadmašena brojka od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planiraju i nova zapošljavanja.

P.hr/I.B.