Novi posao Institutu IGH u BiH vrijedan gotovo 30 milijuna kuna

14. srpnja 2020.

Foto: IGH

Institut IGH uz IGH Mostar, Integru Mostar te GEOCON Čitluk potpisao je ugovor s JP Autoceste Federacije BiH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH dužine 40,5 kilometara približne vrijednosti 29,9 milijuna kuna.

Institut IGH i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog – Široki Brijeg – granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izrada studije izvodljivosti, studije utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još 2016.godine usvojila je Okvirnu strategiju prometa BiH i Transportnu strategiju Federacije, kojom je ta brza cesta definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

Planiranom brzom cestom rasteretit će se cestovna mreža grada Mostara, te će ona ujedno biti i sjeverna obilaznica grada.

Ovo je već šesti značajniji potpisani ugovor za Institut IGH u posljednje vrijeme. Ne davno su potpisani ugovori s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije triju prometnica vrijednih 12,3 milijuna kuna, ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijedan nešto više od milijun kuna te Ugovor o nadzoru na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna.

P.hr/I.G