Inovativni proizvodi iz Kupinečkoga Kraljevca za domaće i inozemno tržište

11. listopada 2020.

MarinaLab Opus obiteljska je tvrtka koja se bavi proizvodnjom baziranom na raznim probiotičkim bakterijama. Posluje od 2002. godine i u stopostotnom je vlasništvu Rose Ferinčević, poduzetnice i inovatorice koja je za 20 godina rada dobila više od 40 priznanja i nagrada u velikoj konkurenciji inovatora iz cijelog svijeta. Uspjela je ono što rijetkim inovatorima uspijeva - proći put od ideje do plasiranja proizvoda na tržištu.  

Tvrtka čiji se proizvodni pogoni nalaze u Kupinečkom Kraljevcu bavi se proizvodnjom dijetetskih proizvoda, medicinske kozmetike s posebnom namjenom i kozmetičkih proizvoda.

Trenutno tvrtka ima šest zaposlenih, a na domaća i inozemna tržišta plasira cijelu paletu inovativnih proizvoda. Među njima je svakako nepoznatija linija Acidosalus. Uz dobro poznate primjene probiotika za uspostavljanje normalne crijevne flore nakon trovanja ili crijevnih infekcija, pomažu kod svih stanja gdje je imunitet oslabljen, a veliki postotak uspješnosti imaju kod želučanih tegoba (gastritisa, čira, zatvora, iritabilnoga sindroma crijeva) i raznih vaginalnih i virusnih infekcija.

U suradnji s Institutom "Ruđer Bošković" započeli su i neke nove projekte, u okviru BIO-ECOnomy Research Driven Innovation - BIOECO - R.D.I.-a koji se provodi u sklopu Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje, a riječ je o istraživanju mikroalgi koje predstavljaju jedinstveni izvor bioaktivnih spojeva širokog spektra bioloških aktivnosti s antimikrobnim, antitumorskim, antivirusnim i antioksidacijskim učincima. Mogu se rabiti u farmaceutskoj, prehrambenoj, kozmetičkoj i agrokemijskoj industriji te akvakulturi.

P.hr/I.G/F.M.