Domaća platforma za jednostavniju administraciju u vrtićima

11. listopada 2021.

Foto: Okitoki

Kvalitetnija komunikacija, kontinuirani prijenos znanja, iskustava i informacija, izgradnja boljeg i čvršćeg odnosa roditelja i odgojitelja, sve to rečeno je u Zagrebu na predstavljanju domaće inovativne platforme Okitoki, kojom je započela nova era digitalizacije vrtića.

"Kao majci vrtićke djece, uvid u to kako izgleda dan mog djeteta te kvalitetna, brza i jednostavna komunikacija s odgojiteljima visoko je na mojoj listi prioriteta. Nažalost, ona se uglavnom svodi na prijenos kratkih praktičnih informacija, a sada je, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera, dodatno sužena i ograničena. Stoga smo posebnu pozornost posvetili komunikacijskim funkcionalnostima Okitokija, koje odgojiteljima omogućuju da pokažu cijeli proces kroz koji djeca prolaze u vrtiću te tako steknu bolje razumijevanje roditelja", rekla je Tatjana Novak iz Okitokija.

Tatjana Novak Tatjana Novak / Foto: Privredni.hr

Uz to, poznato je da posao odgojitelja i ravnatelja podrazumijeva i obavljanje administrativnih poslova, kojih u vrtiću ima puno. Primjerice, evidencije dolazaka, uplata i izostanaka još uvijek se često vode u papirnatom obliku, a tu su i različita izvješća i statistike koje se u vrtićima redovito pripremaju.

Gledano s praktične strane, velika i važna novost koju donosi jest mogućnost automatske izrade računa i plaćanja mjesečne vrtićke naknade, i to internetskim bankarstvom, kreditnim ili debitnim karticama.

Zanimljivo je kako ova platforma omogućuje i tokenizaciju i pretplatu, što pak osigurava bolji novčani tok vrtića, a sustav će se pobrinuti i za obavijesti zaboravnim roditeljima te će ih podsjetiti na neplaćena zaduženja.

Naknadu za uporabu Okitokija plaća vrtić kao mjesečnu pretplatu tako da je za roditelje posve besplatan, dok su instalacija i uporaba vrlo jednostavni i intuitivni. Ovu platformu već su instalirali vrtići iz Zagreba i Samobora te danas već ima 1.700 zadovoljnih korisnika.

P.hr/I.G.