Infobip preuzeo još jednu tvrtku

6. svibnja 2021.

Nakon američke kompanije OpenMarket i hrvatske franšize Shift, vodnjanska IT kompanija preuzela irski Anam

Foto:Infobip

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, objavio je akviziciju irske IT kompanije Anam Technologies, vodećega svjetskog pružatelja usluge SMS firewall. Akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji portfelj rješenja od kojeg će koristi imati i mobilni operatori i krajnji korisnici. Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa, navodi se u priopćenju kompanije.

Anamov tim pridružuje se Infobipovu odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operatorima. Poslovni korisnici obiju kompanija imat će tako na raspolaganju još kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu uključujući neprekidnu stručnu podršku 24/7, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj izravnih konekcija prema mobilnim operatorima diljem svijeta.

"Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operatorima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastita sektora, ali i unaprjeđenju odnosa s krajnjim korisnicima. Veselim se našim zajedničkim budućim uspjesima", izjavio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Silvio Kutić

Silvio Kutić / Foto:Infobip

Poslovni korisnici obiju kompanija imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa. Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji opskrbni lanac na globalnoj razini u segmentu A2P SMS.

"Vrlo smo uzbuđeni. Ovo je potvrda važnosti mobilnih poruka u današnjem rastućem digitalnom okruženju. Sigurnost i integritet mobilnih mreža ključni su dijelovi ekosustava razmjene poruka. Da bi industrija nastavila rasti, potrebno je, s jedne strane, da kanal za razmjenu poruka bude uspješno obranjen od neželjenih poruka i prijevara, a da s druge strane pozicija mobilnih operatora, poslovnih subjekata i krajnjih korisnika bude zaštićena. Smatramo da to ostvarujemo upravo ulaskom u obitelj Infobipa, čime se na jednome mjestu okupljaju dvije najbolje messaging tvrtke u segmentu sigurnosti A2P komunikacije", poručio je Darragh Kelly, izvršni direktor Anama. Dodao je da njihov zajednički portfelj proizvoda pruža rijetku i iznimnu ponudu mobilnim operatorima.

Komplementarnost Infobipa i Anama potvrđuje i činjenica da je riječ o višestruko nagrađivanim kompanijama koje su konstantno u najvišem rangu globalnog izvještaja ROCCO u segmentu usluga A2P SMS Firewall, a dobitnice su i nagrada Juniperovih Future Digital Awards. Također, ističu da obje tvrtke dijele iste vrijednosti i kulturu koja se zasniva na timskom duhu i inovaciji, s jakim fokusom podjednako na iskustvo zaposlenika, ali i korisnika.

Poručuju da će zajedničkim snagama moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatora globalno, pokrivajući tako 64 posto ukupnog broja mobilnih uređaja na svijetu. Infobipova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.

Podsjetimo, nova je to u nizu akvizicija vodnjanske IT kompanije koja je prije samo nešto manje od mjesec dana objavila i preuzimanje vodeće regionalne tehnološke konferencije Shift. Kompanija je proteklu godinu zaključila sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke Open Market, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

 

P.hr/I.B.

Tags