Infobip omogućio naručivanje Ubera putem WhatsAppa u Indiji

4. kolovoza 2022.

Foto: Uber

Uber je ovaj tjedan najavio pokretanje i proširenje svoje opcije WhatsApp to Ride (WA2R) putem koje njihovi korisnici u Delhi NCR-u, u Indiji, mogu naručiti prijevoz iz popularne chat-aplikacije WhatsApp, bez potrebe za korištenjem Uberove ili bilo koje druge aplikacije, a rješenje za integrirano korištenje Uberovom aplikacijom omogućio je Infobip.

Nakon uspješnog pilot-projekta u indijskom gradu Lakhnau u prosincu prošle godine, tvrtka je odlučila lansirati uslugu u Delhi NCR-u, a naručivanje Ubera putem WhatsAppa dostupno je na engleskom i hindskom jeziku.

Pilot-projekt pokazao je da su korisnici WA2R-a u prosjeku mlađi od korisnika Uber aplikacije, s polovicom korisnika mlađom od 25 godina. Iz Ubera također ističu kako je tijekom trajanja pilot-usluge čak 33 posto zahtjeva za vožnje putem WA2R-a došlo od novih korisnika. Lansiranje partnerstva u Delhi NCR-u Uberu će tako omogućiti da dopre do novih korisnika i proširi tržište.

Korisnici WhatsAppa u Delhi NCR-u vožnju putem Ubera mogu naručiti na tri jednostavna načina - slanjem poruke na Uberov poslovni broj, skeniranjem QR koda ili klikom na link za otvaranje Uber WhatsApp chata.

Od njih će se potom tražiti da navedu mjesta preuzimanja i odredišta, nakon čega će dobiti informacije o cijeni vožnje i očekivanom vremenu dolaska vozača. 

 

P.hr/I.G.