Infobip zaključio akviziciju Peerless Networka vrijednu oko 200 mil. dolara

27. srpnja 2022.

Silvio Kutić / Foto: Infobip

Vodnjanski Infobip zaključio je akviziciju američke kompanije Peerless Network, globalnog pružatelja usluga glasovne komunikacije putem interneta (Voice over IP) nakon regulatornih odobrenja na federalnoj i državnoj razini. Novim preuzimanjem IT tvrtka značajno je pojačala prisutnost u SAD-u i globalno proširila svoju glasovnu komunikacijsku ponudu. Time si je osigurala poziciju pružatelja komunikacijskih usluga u oblaku na svim komunikacijskim kanalima. Vrijednost ove akvizicije iznosi oko 200 milijuna američkih dolara.

Infobipovi klijenti će, zahvaljujući akviziciji, dobiti pristup tržištu SAD-a putem Peerless Networka koji pokriva 93 posto američke populacije u 49 saveznih država. Uz to, klijentima Peerless Networka ponudit će pristup svojoj vodećoj komunikacijskoj cloud platformi kako bi im pomogao u širenju komunikacije na više kanala i dodatno povezivanje sa svojim klijentima na globalnoj razini.

"Amerika je dom brojnih vodećih svjetskih platformi i poduzeća, tako da je učvršćivanje prisutnosti Infobipa u SAD-u ovim preuzimanjem za nas značajna prekretnica", rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Dodaje da je završetak akvizicije potvrda globalne strategije rasta kompanije kako bi još bolje pomogli tvrtkama da dođu do klijenata na pravom komunikacijskom kanalu u pravo vrijeme uz povećanje pouzdanosti i prodaje.

"Štoviše, kombiniranje vodeće glasovne ponude Peerless Networka s Infobipovim globalnim komunikacijskim mogućnostima priprema nas za lidersku poziciju na tržištu cloud komunikacija koje se ubrzano razvija. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti pomažemo tvrtkama da ostvare značajnije veze sa svojim korisnicima diljem svijeta", kazao je Kutić.

Osnovan 2008. godine, Peerless Network pruža agilna, isplativa te implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja uz vrhunsku korisničku uslugu kako bi se zadovoljile potrebe njihovih klijenata, uključujući niz kompanija s liste Fortune 500.

Akvizicijom se stvara sveobuhvatno rješenje za višekanalnu komunikaciju koja je sada dostupna klijentima. Dvije tvrtke sada će zajedno ponuditi mrežu lokalnih timova koji će biti na raspolaganju i u komunikaciji s tvrtkama diljem svijeta, navodi se u priopćenju Infobipa.

"Infobip je vodeća globalna cloud komunikacijska platforma na tržištu s brojnim mogućnostima i globalnim dosegom, što će sada moći iskusiti i naši korisnici. U kombinaciji s našom vodećom voice mrežom, sada nudimo sveobuhvatno mjesto za višekanalnu komunikaciju", rekao je John Barnicle, glavni izvršni direktor Peerless Networka.

U kombinaciji, dvije tvrtke zajedno obrađuju više od 30 milijardi mjesečnih interakcija s korisnicima putem cijelog niza  komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja. Akvizicija slijedi nakon preuzimanja vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka OpenMarketa, vodećega svjetskog pružatelja SMS firewall usluge Anama, developerske konferencije Shift te poslovno-tehnološkog magazina Netokracija.

U procesu preuzimanja poreznu i financijsku podršku Infobipu pružio je Ernst & Young (EY). Pravni savjetnik vodnjanskoj IT kompaniji bio je Latham & Watkins LLP, a financijski Regions Securities. Financijski savjetnik Peerless Networku bio je Moelis & Company LLC, a pravni DLA Piper.

P.hr/I.B.