Infinum se pridružio EBRD-ovu programu Blue Ribbon za mala i srednja poduzeća

25. travnja 2023.

Foto: Infinum

Hrvatska IT kompanija Infinum pridružila se EBRD-ovu programu za mala i srednja poduzeća Blue Ribbon, pri čemu će naglasak biti na podršci ESG komponenti poslovanja, izvijestili su iz EBRD-a.

U svojim razvojnim planovima Infinum namjerava staviti veći fokus na ESG komponente uključujući formalizaciju ekološke i socijalne politike te jačanje korporativnog upravljanja u cijeloj grupi. Program Blue Ribbon pružit će sveobuhvatnu savjetodavnu podršku društvu, koja će ovaj puta uključivati i ESG komponentu, istaknuto je u priopćenju.

ESG pokazatelji (Environmental, Social and Governance) odnose se na strategije i politike kompanija kada je riječ o okolišu, društvu i upravljanju, pri čemu se u sve većoj mjeri stvara obveza izvješćivanja o usklađenosti s tim načelima.

Infinum je četvrta hrvatska tvrtka koja se pridružila ovom programu, koji broji 82 mala i srednja poduzeća u 28 zemalja. Članstvo u programu za lokalna mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom obično traje pet godina i uključuje niz savjetodavnih usluga odabranih na temelju njihovih individualnih potreba poslovanja, kao i potencijalna financiranja.

Savjetodavne usluge u okviru programa Blue Ribbon financira EBRD Small Business Impact Fund, čiji su međunarodni donatori Italija, Japan, Koreja, Luksemburg, Norveška, Švedska, Švicarska, Tajvan i Sjedinjene Američke Države.

Formalni poziv za pridruživanje programu predsjedniku Uprave Infinum grupe Nikoli Kapraljeviću uputile su generalna direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe, regionalna direktorica EBRD-a za financiranje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva Nadia Petkova i regionalna direktorica EBRD-a za srednju Europu Victoria Zinchuk.

"Oduševljeni smo što je EBRD prepoznao naše ciljeve i potencijal uključivši nas u program Blue Ribbon. Uz planove za daljnje širenje na globalnom tržištu digitalnih usluga, u našim uredima postaju sve važniji jedinstveno upravljanje i formalizirane politike. Program će nam pomoći da provedemo strateške ciljeve, poboljšamo svoje interne procese, stavimo veći fokus na okolišne i društvene prakse te u konačnici svojim klijentima pružimo kvalitetniju uslugu", izjavio je Kapraljević. 

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo partneri Infinuma, prepoznatog kao jednog od hrvatskih lidera u poticanju lokalnih talenata i izvozu visokokvalitetnih usluga. EBRD-ov program pomoći će društvu da postavi još više standarde u područjima kao što su upravljanje te ekološke i društvene prakse koje EBRD posebno cijeni", izjavila je Ruhe.

Infinum pruža usluge poslovnog i tehnološkog savjetovanja, digitalnog dizajna i softverskog inženjeringa regionalnim i međunarodnim blue-chip te srednjim do velikim društvima. Društvo je osnovano 2005. godine, a danas zapošljava 350 djelatnika. Sa sjedištem u Zagrebu, a uredima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, kao dio svoga srednjoročnog investicijskog plana Infinum ima u vidu daljnje međunarodno širenje.

EBRD je do sada u Hrvatsku uložio više od 4,4 milijarde eura, od čega je 300 milijuna uloženo prošle godine, priopćeno je.

 

 

Hina/P.hr