Include u Solinu otvorio novi proizvodni pogon

7. travnja 2021.

Foto: Include/Facebook

Include, vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove, u Solinu je otvorio proizvodni pogon na 550 četvornih metara, u koji je ukupno uloženo 1,4 milijuna kuna. U njemu će se proizvoditi metalne konstrukcije za nove klupe Steora, spremnike otpada Terra, ali i svi novi proizvodi ove inovativne tvrtke.

U novom pogonu instaliran je 60 tona teški stroj za savijanje lima, bravarska radionica i moderna komora za lakiranje, u kojem su posao našli CNC operateri, zavarivači i lakireri. Uz rad u jednoj smjeni, u ovom pogonu godišnje će se moći proizvesti oko 1.300 proizvoda Includea.

"Ja sam veliki fanatik za proizvodnju. Svi koji me poznaju znaju da sam zaljubljen u proizvodnju i velike strojeve koji proizvode bilo što. Proizvodnja u Includeu bio je moj cilj od 2014., i s vremena na vrijeme prilika dolazi i odlazi. Trebalo nam je sedam godina, ali danas konačno imamo vlastite strojeve za proizvodnju", napisao je na Facebooku Ivan Mrvoš, osnivač i direktor Includea.

Mrvoš kaže da je otvaranje novoga proizvodnog pogona velika stvar za Solin, Split i obližnje gradove jer je na tom području uglavnom fokus na turizam, pa nedostaju proizvođačke tvrtke.

"Nije najveći proizvodni objekt koji ste ikada vidjeli, ali je prvi korak da ostvarimo svoje dugoročne ciljeve", poručio je Mrvoš.

I u ovoj krizi, koja je posljedica pandemija koronavirusa, solinska tvrtka raste. Uz nova zapošljavanja u novootvorenom pogonu, aktualno je više natječaja za različite pozicije u uredu tvrtke u Solinu.

P.hr/I.B.

Tags