INA će učiniti sve da poveća proizvodnju plina za 10 posto

15. rujna 2022.

Foto:Shutterstock

Iz INA-e su u poručili da će učiniti sve što je u njihovim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarili postavljen cilj o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto do 31. ožujka 2024. godine.

"INA će kao i do sada poštovati sve odluke Vlade glede određivanja cijena energenata. Kada su u pitanju odredbe Uredbe o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., INA će učiniti sve što je u njenim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarila postavljen cilj", navode u svom priopćenju.

Prije svega to se odnosi na puštanje u proizvodnju postojećih plinskih polja i bušotina za koje se čekaju potrebne dozvole, dodaju iz INA-e.

Vlada je u srijedu donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije kojom se, između ostaloga, nalaže INA-i povećanje proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u odnosu na planiranu proizvodnju prirodnog plina, u skladu s tehničkim i tehnološkim mogućnostima, u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je da će sav plin koji se proizvede u Hrvatskoj i ostajati u Hrvatskoj, kao što je najavljeno prošloga tjedna.

Hina.hr/P.hr