Imenovana nova članica Uprave Pevexa

14. listopada 2020.

Foto: Pevex

Nakon četiri godine na mjestu pomoćnice predsjednika Uprave za pravne poslove, Renata Duka imenovana je članicom Uprave prvoga hrvatskog trgovačkog lanca.

Nadzorni odbor Pevexa jednoglasno je na sjednici održanoj 9. listopada imenovao Renatu Duku za članicu Uprave na razdoblje od pet godina.

Vođenjem i sudjelovanjem u radu brojnih projekata, suštinski važnih za snažniji rast gospodarstva, Duka je stekla zavidno iskustvo i istaknula se vrhunskim kompetencijama i znanjima. Kao pomoćnica predsjednika Uprave Pevexa značajnu je ulogu imala u ustanovljenju novog ekonomsko-pravnoga koncepta poslovanja tvrtke nakon restrukturiranja, posebno u provedbi strategije nekretnina, navodi se u priopćenju.

"Iznimno sam zahvalna na ukazanom povjerenju i vjerujem da ću zajedno sa sjajnim timom Pevexa pridonijeti daljnjem razvoju našega neprehrambenog maloprodajnog lidera na domaćem tržištu", izjavila je povodom imenovanja Duka.

Duka se ovomu trgovačkom lancu pridružila krajem 2016. na mjestu pomoćnice predsjednika Uprave za pravne poslove. Prethodno je tri i pol godine obnašala dužnost pomoćnice ministra pravosuđa, a prije toga radila na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Visokome trgovačkom sudu Republike Hrvatske i u javnom bilježništvu.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a svoj profesionalni razvoj nadogradila je edukacijskim programima, objavama stručnih radova i predavanjima na stručnim skupovima.

 

P.hr/I.B.