Sedam osobina koje otkrivaju da netko ima žicu za biznis

8. veljače 2020.

Foto: Pixabay

Na američkom tržištu krajem prošle godine bilo je 30,7 milijuna malih poduzeća, koji nude brojne mogućnosti za one koji imaju 'žicu' za biznis. Ekonomija te države, ali i znatnog dijela Europe, ovisi upravo o tim malim poduzetnicima. Ipak, započeti posao nije nimalo lako, a ne može svatko ni postati poduzetnik.

Istraživanja koja su se provodila desetljećima otkrivaju da određene osobine pokazuju posjeduje li tko sklop osobnih talenata za poduzetništvo, piše za Inc. Magazin Marla Tabaka, savjetnica za male poduzetnike.

Prema istraživanjima, nekoliko je osobina svojstvenih poduzetnicima: otvoreni su u iskušavanju novoga, manje su neurotični, imaju visoku razinu samodostatnosti, visoku razinu osjećaja kontrole te visoku razinu odgovornosti da posao obave dobro i temeljito. Također, imaju sposobnost improvizacije i manje se boje rizika od drugih.

Vjerojatno većina poduzetnika nema svih ovih sedam kvaliteta, a ako ih i imaju, nemaju ih stalno na stopostotnoj razini, kaže Marla Tabaka.

"Ako imate osjećaj da vam nedostaje neka od ovih kvaliteta, to ne znači da se ne možete promijeniti. Nemojte misliti da su vaše osobine nepromjenjive jer to nije tako. Prema studiji koja se provodi više od 50 godina, neke od osobina su stabilne, a druge se mogu razviti. I sama sam vrlo često svjedočila rastu i promjenama kod poduzetnika jer, na kraju krajeva, nekada je dovoljna samo strast da vas motivira na promjenu", zaključuje Marla Tabaka.

 

P.hr/K.S.