Proizvod s globalnim potencijalom koji odgovara potrebama korisnika

21. veljače 2021.

Manjak komunikacije, overload informacijama, organizacijski izazovi i nedostatak vremena stvorili su neprekidni pritisak i šum koji šteti svima. Tim stručnjaka na čelu s Tatjanom Novak razvio je digitalnu platformu za predškolske ustanove Okitoki, koja olakšava te uspostavlja kvalitetnu komunikaciju, otvorenost, dijeljenje, dostupnost informacija te pristup znanju i podršci.

"Okitoki je digitalna platforma za predškolske ustanove, odnosno pomagač odgojiteljima i roditeljima koji jednostavnim i funkcionalnim alatima otvara izravnu i pravodobnu komunikaciju te odgojiteljima olakšava svakodnevne aktivnosti", kaže Tatjana Novak te pojašnjava kako Okitoki funkcionira kao zatvorena društvena mrežu kojoj pristupiti mogu samo korisnici koji su podatke za pristup dobili od vrtića koji pohađa njihovo dijete.

Riječ je o izuzetno fleksibilnoj aplikaciji koja nudi razne funkcionalnosti, ali svaki korisnik sam odlučuje čime se, kako i kada koristiti. Prilagođen je i svim uređajima – računalima, tabletima i mobitelima, a aplikacija je za preuzimanje dostupna na Google i Apple trgovinama.

"Platforma je osmišljena u suradnji s odgojiteljima i roditeljima te je potpuno prilagođena potrebama hrvatskih predškolskih ustanova za odgoj i obrazovanje. Testiranje se provodilo više od osam mjeseci u trima vrtićima, a iskustva odgojitelja i roditelja u dosadašnjoj uporabi izuzetno su pozitivna", kaže Novak te navodi kako su se dva dječja vrtića, u Zagrebu i Samoboru, odlučili koristiti njihovom aplikacijom, a riječ je o više od 600 korisnika.

 

 

Ilijana Grgić /Franjo Maltar

Tags