IBM iX Hrvatska otvara ured u Osijeku i zapošljava

17. svibnja 2022.

Foto: IBM iX

Digitalna agencija IBM iX Hrvatska, koja tijekom posljednjih pet godina bilježi stopu rasta zaposlenika od čak 750 posto, s uredima u Zagrebu i Varaždinu, krajem godine otvara svoj ured u Osijeku, gdje planiraju otvaranje dodatnih 20-ak radnih mjesta.  

"Više je razloga zbog čega dolazimo u grad na Dravi. Ali, svakako bih istaknuo to što u Osijeku postoje etablirani tehnički fakulteti koji iz godine u godinu stvaraju visokoobrazovane stručnjake - profesionalce kakvi nama trebaju. Uz to, Osijek je izgradio jaku IT zajednicu i postao regionalni centar, što nam je jako važno. Čestitamo svima koji su tome pridonijeli. Vjerujemo da su ljudi iz Osijeka i Baranje sjajan izbor za našu kompaniju", rekao je voditelj digitalnih platformi Adobe u IBM-u iX Hrvatska Daniel Strmečki.

Tvrtka je partner brojnim svjetski poznatim klijentima kao što su Allianz, Daimler, Grohe, Lufthansa, Porsche, Siemens, TAG Heuer, Wienerberger i mnogi drugi.

Zaposlenicima nude vrhunske IBM programe za osobni i profesionalni razvoj te brojne pogodnosti.

"Više nego spremni dočekali smo pandemiju koronavirusa i cijelo vrijeme poslujemo na remote načinu rada. Tako uspješno funkcioniramo i s kolegama iz Osijeka, koji su već započeli svoju karijeru kod nas", rekao je izvršni direktor za digitalne platforme u IBM-u iX Hrvatska Moreno Grgurić. 

IBM iX-Moreno Grgurić_Sanja Božićević_Mario Horvat_Daniel Strmečki Moreno Grgurić, Sanja Božićević, Mario Horvat i Daniel Strmečki / Foto: IBM iX

IBM iX osnovan je 2014. godine, a iX skraćenica je za Interactive Experience. Od svog osnivanja postao je jedna od najvećih mreža digitalnih agencija te oko 17.000 stručnjaka, uključujući stratege, konzultante, dizajnere, programere i arhitekte podataka, radi u više od 50 IBM iX studija diljem svijeta. U DACH regiji i Hrvatskoj više od 1.200 zaposlenika raspoređeno je na 13 lokacija koje imaju na ovom području.

P.hr/I.G.