Važno je nastaviti komunicirati i očuvati gospodarske aktivnosti

27. ožujka 2020.

Foto: Pixabay

Odgovornost za očuvanje zdravlja, a potom i radnih mjesta te gospodarstva u cjelini leži na svima nama i stoga je radna skupina strukovne udruge HURA, koja se bavi tržišnim komunikacijama, pripremila 5P – Pet Pravila Pametnog Prebrođivanja Pandemije u tržišnim komunikacijama.

Nakon izjave ministra gospodarstva Darka Horvata, u kojoj je pozvao na nastavak svih mogućih komercijalnih aktivnosti, pritom posebno ističući kako „gospodarske aktivnosti ne smiju stati“ te važnost oglašavanja i tržišnog komuniciranja, HURA je objavila komunikacijski vodič i sumirala pet ključnih točaka koje objašnjavaju zašto je sada važno nastaviti komunicirati. U vodiču se može vidjeti kako to u doba pandemije rade veliki svjetski oglašivači, ali i pronaći podaci koji ukazuju na nagli ekonomski rast koji je uvijek slijedio nakon kriza izazvanih epidemijom.

U trenucima kad kriza uzrokovana koronavirusom, ali i potresom u Zagrebu, ostavlja sve jači utjecaj na gospodarstvo u cjelini, na udaru je posebno komunikacijska industrija – koja uključuje i medije te brojne druge gospodarske subjekte koji ili pružaju podršku ili se izravno bave tržišnim komunikacijama – stoga iz HURA-e poručuju da je odgovornost na cijeloj zajednici da se zajedno i aktivno bori za prevladavanje krizne situacije – odgovornim i pravodobnim komuniciranjem.

Odgovornost za očuvanje zdravlja, a potom i radnih mjesta te gospodarstva u cjelini leži na svima nama – ističu iz HURA-e.

Cijeli vodič dostupan na ovoj poveznici.

hura pet pravila

P.hr/K.S.