Hug&Punch mjesto gdje se o kavi može naučiti više

30. kolovoza 2021.

Foto: Hug&Punch

Matuljski Hug&Punch SCA Premier Campus, prvi je centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu u ovom dijelu Europe, čiji je cilj pomicanje granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na kave single origin.

Riječ je o jednom od ukupno devet takvih centara na europskoj razini. Uz energiju entuzijasta koji mijenjaju pristup espressu, u Hug&Punchu profesionalci iz industrije kave imaju na raspolaganju stručne edukacije autoriziranih predavača iz cijelog svijeta, i to iz pet specijaliziranih i certificiranih modula edukacije za bariste i zaljubljenike u kavu: green - zelene kave, cuppinga - kušanja kave, roastinga ili prženja kave, barista - kuhanja espressa te brewinga, odnosno kuhanja filtar-kave.

"Želja nam je omogućiti ljubiteljima kave uživanje u kavi vrhunske kvalitete i provjerenog podrijetla, a baristima kontinuirano usavršavanje njihovih vještina. U Hug&Punchu, uz edukativni centar, funkcioniramo i kao mikropržionica i dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je proizvodnja kave osobitih svojstava, a naša ponuda uključuje i tailor made blendove specialty kave što HoReCa partnerima omogućava stvaranje vlastite mješavine uz nadzor stručnjaka, pa tako svaki barist može kreirati novu mješavinu s vlastitim potpisom", poručili su iz Hug&Puncha.

Hug&Punch ujedno predstavlja i platformu u sklopu koje se o kavi može naučiti više. Zamišljen je kao open-door sustav proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave pa svi posjetitelji mogu dobiti cjelokupnu informaciju o kavi - od zrna do šalice.

"Ove godine predvodnici smo turizma na Mediteranu po broju dolazaka i noćenja, a podaci o fiskalizaciji govore o većoj potrošnji nego u pretpandemijskoj 2019. godini. Pozivu mojih današnjih domaćina rado sam se odazvao jer ćemo samo ovakvim, inovativnim idejama stvoriti vrhunske proizvode koji će Hrvatsku ucrtati na karti izazovnoga europskog tržišta", izjavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić prilikom posjeta ovom centru, gdje je upoznat s planovima za daljnji razvoj ove rastuće u industrije. 

Tomislav Ćorić Tomislav Ćorić / Foto: Hug&Punch 
P.hr/I.G.