HTZ u globalnoj kampanji za pomoć bolnicama oštećenima u potresu

27. ožujka 2020.

Foto: Pixabay

Hrvatska turistička zajednica se putem društvenih mreža uključila u globalnu kampanju za prikupljanje milijun dolara za obnovu zagrebačkih bolnica oštećenih u potresu 22. ožujka, koju je pokrenula globalna grupacija ACTAI, izvijestili su iz HTZ-a.

Riječ je o humanitarnoj kampanji "Croatia Earthquake Fund - Zagreb Hospitals" u kojoj se novac prikuplja putem platforme GoFundMe za oštećene bolnice KBC-a Zagreb i rodilište u Petrovoj ulici. Kampanju je pokrenula svjetska grupacija inovatora, tehnologa, sportaša i aktivista ACTAI.

"HTZ se odmah putem svojih iznimno praćenih društvenih mreža uključio u ovu svjetsku kampanju prikupljanja novca za pomoć zagrebačkim bolnicama koje su u nedjelju u potresu pretrpjele golema oštećenja. Imamo brojne pratitelje diljem svijeta te razgranatu mrežu Facebook stranica preko koje smo pozvali sve zaljubljenike u Zagreb i putovanja, ali i sve ljude dobre volje da pokažu srce, zajedništvo, solidarnost i priključe se akciji", kaže direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Kampanja je organizirana u koordinaciji s ACAP-om, neprofitnom organizacijom hrvatsko-američkih profesionalaca u SAD-u, navode iz HTZ-a, dodajući da su se već uključili brojni hrvatski sportaši, poput košarkaša Roka Stipčevića i Gordana Giričeka, tenisačice Ane Konjuh, slovenskog košarkaša Saše Vujačića te drugi, kao i gospodarstvenici.

P.hr/K.S./Hina