HT u prvoj polovici godine povećao ulaganja na 233 mil. eura

28. rujna 2023.

Foto: HT

Hrvatski telekom (HT) predstavio je na konferenciji za medije nove fiksne usluge s povećanim brzinama i boljim mogućnostima bežićnog povezivanja uz WiFi6 tehnologiju te druge novosti u poslovanju, s naglaskom na pojačane investicije ove godine od 233,1 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu.

HT je u prvoj polovici godine uložio 233,1 milijuna eura, što uključuje ulaganja u kupnju radiofrekvencijskog spektra, rekla je članica uprave HT-a za privatne korisnike Nataša Rapaić.

Dodala je da je to 126,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine i najavila nastavak investicija.

Prema podacima tvrtke, HT je u fiksnoj mreži u prvoj polovici godine imao 700 tisuća korisnika, mobilnoj 2,3 milijuna te šest tisuća širokopojasnih pristupnih linija.

Rapaić kaže da HT novom ponudom u fiksnoj mreži iskoračio prema većim brzinama, sigurnosti i zaštiti te ponudio više sadržaja.

"U prvih šest mjeseci ove godine udvostručili smo brzine u fiksnoj mreži, ali i u novu moderniju i jaču korisničku opremu za kućnu uporabu, a cilj toga, kao i svih ulaganja HT-a, jest da imamo najbolju mrežu i usluge, zadržimo najbolje korisničko iskustvo i da imamo najbolju digitalnu platformu", istaknula je Rapaić.

U HT-u kažu da imaju najveću optičku FTTH mrežu koja se gradi diljem Hrvatske, s planom pokrivanja više od milijuna kućanstava u idućih nekoliko godina.

 

Hina/P.hr