HS Produkt najbolja hrvatska velika tvrtka

21. studenoga 2018.

HS Produkt d.o.o. direktora Željka Pavline pokazala je svoju uspješnost

Prošlogodišnji dobitnik Zlatne kune za velike tvrtke Tomislav Popović iz Maistre predao je ovogodišnju nagradu Željku Pavlinu iz HS Produkta; Foto: HGK

HS Produkt d.o.o. direktora Željka Pavline pokazao je svoju uspješnost, zasluženo dobivši ovogodišnje priznanje Zlatna kuna u kategoriji velikih tvrtki. Tvrtka je to osnovana 1991. godine koja danas ima više od 1600 radnika te je jedna od tvornica s najvećom proizvodnjom pištolja i pušaka na svijetu. O tome svjedoči i proboj na svjetsko tržište 1999. godine te brojne nagrade i priznanja u lepezi koju će Zlatna kuna samo upotpuniti.

HS Produkt je od 2001. godine proizveo i prodao više od pet milijuna pištolja diljem svijeta, što je najveći rast prodaje pištolja te najbrži rast izvoza pištolja jedne tvornice. Trenutno su proizvodi HS Produkta službeno MUP-ovo i MORH-ovo naoružanje, ali i naoružanje Ministarstva unutarnjih poslova BiH, Albanije, Makedonije, Iraka, Tunisa, lokalne policije Francuske, carinske policije Poljske itd.

Ostali nominirani u ovoj kategoriji bili su: Končar distributivni i specijalni transformatori d.d., Maistra d.d., DS Smith Belišće Croatia d.o.o. i Omco Croatia d.o.o.