Hrvoje Čeović novi predsjednik Uprave Belupa

13. rujna 2022.

Hrvoje Čeović / Foto: Belupo

Nadzorni odbor Belupa na današnjoj sjednici održanoj u Koprivnici imenovao je Hrvoja Čeovića novim predsjednikom Uprave, na mandat od tri godine, s početkom od 1. listopada pa do 30. rujna 2025. godine.

Hrvoje Čeović stručnjak je bogatoga međunarodnog iskustva koji je gotovo 30 godina radio u američkom divu Procter&Gamble. Između ostalog, radio je kao direktor prodaje za južnu i srednju Europu, direktor za OTC operacije i segment ljekarni za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te potpredsjednik za srednju Europu od 2014. do 2020. godine.

Također, 2021. osnovao je Ceovic Consulting, tvrtku za savjetovanje i pomoć u implementaciji projekata iz područja nastupa na tržištu, poslovne i organizacijske transformacije te razvoja komercijalnih i liderskih kompetencija.

Diplomski studij Čeović je završio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2001. obranio doktorsku disertaciju na bečkom Wirtschaftsuniversitätu. Od 2019. godine gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na Katedri za pravo redovito održava predavanja studentima hrvatskog i engleskog studija iz područja primjene regulative Europske unije u poslovnoj praksi.

Bivši predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić kompaniju je napustio u svibnju, nakon što je funkciju predsjednika Uprave obavljao 10 godina.

Tada je predsjednica Nadzornog odbora Martina Dalić najavila imenovanje novog predsjednika Uprave te je NO, na mandat od tri godine, izabrao dva nova člana Uprave, Tihomira Heđevera i Marka Đereka, koji su u međuvremenu vodili Belupo.

P.hr/I.B.