HT nastavlja ulaganja, potvrdio status najbrže mreže

14. srpnja 2020.

Boris Drilo/Foto: HT

Hrvatski Telekom drugu je godinu zaredom dobio čak dvije Ookla nagrade - za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju mobilnu pokrivenost. Kako bi utvrdila tko pruža najveće brzine mobilne mreže Ookla je, tijekom prvog i drugog tromjesečja 2020. godine, usporedila rezultate više od 186.000 korisničkih testova provedenih na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Analizirani su i rezultati više od 130 milijuna otisaka napravljenih putem Androida kako bi se utvrdilo koji operator ima najbolju pokrivenost mobilnom mrežom.

"Ookla nagrade reflektiraju osobno korisničko iskustvo zbog čega su globalno najcjenjeniji i najreferentniji pokazatelji kvalitete mobilne mreže. Izrazito smo ponosni što smo ove certifikate ostvarili tijekom Covid-19 pandemijskog vala koji je donio drastično povećanje telekomunikacijskog prometa. Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske, nastavit će s ulaganjima u gigabitnu budućnost Hrvatske uključujući implementaciju optike do kućanstava i 5G mrežu“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Rezultati sa 243.273 lokacije u Hrvatskoj na mrežama svih mobilnih operatora pokazali su kako mreža Hrvatskog Telekoma ima najbolji Coverage Score™ s postignutih 816 bodova, odnosno mobilnu mrežu korisnicima dostupnu na 99,90 posto testiranih lokacija, dok je 4G mreža korisnicima dostupna na 91,40 posto testiranih lokacija.

 

P.hr/I.G