Hrvatski studio VR Pole dobitnik nagrade Telly Awards

9. lipnja 2021.

Foto: VR Pole

Hrvatski studio za kreativne tehnologije VR Pole objavio je da je njihov proizvod XR Hisstory Tour dobio međunarodnu nagradu Telly Awards u kategoriji Primjena mješovite stvarnosti u turizmu i putovanjima.

Ideja iskustva ovog proizvoda jest imati stalno dostupnoga digitalnog turističkog vodiča u proširenoj stvarnosti, dok je cjelokupna poanta ture XR Hisstory poboljšati iskustvo putovanja aktivno sudjelujući u povijesnim pričama putem proširene stvarnosti i interaktivnih mapa uz fascinantnu količinu povijesnih podataka.

"U godini kao nijednoj do sad, VR Pole nastavio je prkositi ograničenjima našega novog svijeta, nastavljajući stvarati uvjerljiv i zanimljiv sadržaj", izjavila je izvršna direktorica Telly Awardsa Sabrina Dridje.

 

Međunarodno natjecanje Telly Awards ove se godine održalo po 42. put. Na natjecanju se nagrađivala izvrsnost u produkciji video, televizijskog i XR sadržaja, a ocjenjuju je stručnjaci s raznih videoplatformi, televizije, streaming mreža i producentskih kuća.

"Broj ovogodišnjih prijava na Telly Awardsu udvostručio se u odnosu na prethodnu godinu. Kreativnost se ne može zaustaviti. Suradnja će uvijek prevladati. Nove ideje i priče uvijek će naći načina da se probiju do publike", rekla je Dridje.

Nagrada Telly osnovana je 1979. u New Yorku, a godišnje zaprimi više od 12.000 prijava s pet kontinenata. Prijave ocjenjuje komisija Telly Awardsa – službeno tijelo s više od 200 vodećih stručnjaka iz industrije, uključujući reklamne agencije te producentske i glavne televizijske kuće.

P.hr/I.G.