Hrvatski startup osigurao više od 2 milijuna eura u prvoj investicijskoj rundi

16. studenoga 2021.

Domaćom aplikacijom koja otkriva falsificirane dokumente već se koriste brojne tvrtke u Hrvatskoj i svijetu

Marin Kramarić/Foto: Blockademia

Hrvatska razvojna tvrtka Blockademia, domaće rješenje koje želi stati na kraj falsificiranim dokumentima, završila je private sale investicijsku fazu u kojoj je prikupljeno 2,25 milijuna eura. Blockademijina aplikacija, izgrađena na blockchain-tehnologiji Cardano, omogućuje izdavanje i provjeru autentičnosti dokumenata, a Blockademia sada ulazi u fazu rane prodaje vlastita ACI tokena, nakon čega slijedi javna prodaja.

Rana prodaja održat će se u tri faze. Tijekom prve, koja traje od 15. do 22. studenoga, ulagačima će biti dostupno 12,5 milijuna tokena po cijeni od 0,20 eura, u drugoj fazi od 22. do 28. studenoga 20 milijuna tokena po cijeni od 0,25 eura te u posljednjoj fazi 37,5 milijuna tokena po cijeni od 0,3 eura, koja će trajati od 29. studenoga do 5. prosinca. Ovaj domaći startup tako će napraviti značajan korak prema ostvarenju cilja, a to je svijet bez falsificiranih dokumenata.

"Uspješan završetak private sale investicijske runde znak je da su ulagači prepoznali kvalitetu Blockademije i onoga što naša aplikacija nudi. Prikupljena sredstva iskoristit ćemo kako bismo ojačali svoj tim te do kraja iduće godine aplikaciju Blockademia izbacili na mainnet, odnosno učinili je dostupnom u cijelom svijetu. Izrazito nas veseli veliki interes partnera i franšizera kojih već sad imamo više od 10, a zaključujemo i nove uzbudljive suradnje", izjavio je Marin Kramarić, CEO Blockademije.

Blockademia će biti prisutna i na tržištu Arapskog zaljeva, a tvrtka Connecta Digital Ltd., predstavnik investitora i franšizera, ističe zadovoljstvo suradnjom.

"Drago nam je što možemo zahvaliti Blockademiji na prilici da budemo partneri projekta, ne samo kao investitori već i kao franšizeri, odnosno predstavnici projekta Blockademia za područje Gulf Cooperation Councila koji čine Bahrain, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Prepoznali smo potencijal ideje koja rješava doista kompleksne izazove na dnevnoj razini u cijelom svijetu", dodao je predstavnik Connecte Digital Ltd. Matjaž Viher.

Prva partnerstva

Domaću aplikaciju koja otkriva falsificirane dokumente već su prepoznali brojni domaći partneri poput Tehničkog fakulteta u Rijeci, čiji će studenti testirati granice sustava. Prvi su korisnici visoka škola Aspira, konzultantska kompanija za prodaju i prodajni menadžment Mercuri International HR i tvrtka specijalizirana za edukaciju HR stručnjaka Human Capital. Povjerenje Blockademiji dali su Računovodstvo i Financije, udruga Računovodstvo i financije, marketinška agencija Muzika i To, tvrtka za izradu web-stranica VIRO ITS, računovodstvena tvrtka InBiro te tvrtka specijalizirana za edukaciju i unaprijeđenje golfa Golf Master Center.

Dobra vijest za hrvatski startup jest i to što je SAD maknut s liste zemalja u kojima nije moguće sudjelovati u javnoj prodaji te su Blockademijini ACI tokeni sada dostupni i američkim ulagačima.

P.hr/I.B.