Hrvatski proizvod za čišćenje koji ima pravu zelenu priču

11. lipnja 2021.

Oko 95 posto svjetske proizvodnje sredstava za čišćenje naočala, zaslona monitora ili mobitela dolazi iz Azije, a svi oni sadrže uglavnom parabene te alkohol. No Ruža Slivar odlučila se na potpuno drukčiji pristup: izumila je i proizvela Magic Cleaner, koje ima pravu zelenu priču.

"Put razvoja proizvoda nije bio jednostavan: na njemu smo radili oko pet godina kako bismo dobili proizvod kakav imamo danas", kaže Ruža Slivar navodeći kako je Magic Cleaner potpuno biorazgradiv, u njemu nema alkohola ni drugih štetnih tvari.

Upotrebljava se za čišćenje i sanitizaciju svih osjetljivih površina kao što su naočale, mobiteli, laptopi, sve vrste ekrana i fotoobjektivi.

U njegovu je sastavu specijalno tretirana voda te manji postotak biorazgradivih površinskih aktivnih tvari koje prema direktivi EU ne treba ni deklarirati.

Da je riječ o proizvodu koji zadovoljava sve standarde, potvrđuju brojni certifikati, ali i kompanije, pa je tako Magic Cleaner službeno sredstvo u Hrvatskoj za održavanje ekrana i touch screena na medicinskoj opremi i uređajima tvrtke Shimadzu.

A među klijentima su im i brojne tvrtke iz IT sektora, poput Hrvatskog Telekoma te brojne optike od kojih je kvalitetu proizvoda prva prepoznala Optika Anda.

Ilijana Grgić / Franjo Maltar