Hrvatska u Švedskoj najbolja destinacija za putovanja u 2024.

14. studenoga 2023.

Foto: Shutterstock

Hrvatska je u Švedskoj, na jednom od najvažnijih poslovnih turističkih događanja u Stockholmu Travel News Marketu, prema istraživanju strukovnih magazina, proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja u 2024. godini, izvijestila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Takva pozicija Hrvatske na švedskom tržištu rezultat je istraživanja magazina Travel News i Nordic Bench, koji su najbolje destinacije proglasili u nekoliko kategorija, a Hrvatsku za sedmodnevna putovanja.

U tom istraživanju 1.500 Šveđana odgovaralo je na pitanje što im je najvažnije pri odabiru destinacije za odmor, a istaknule su se tri kategorije putnika - oni koji traže vrijednost za uloženi novac, kojima je najvažnija sigurnost i koji vole luksuzna putovanja.

Hrvatska je osvojila titulu najpristupačnije sedmodnevne destinacije za 2024. u konkurenciji s Mallorcom, Kanarskim otocima, Ciprom, Turskom, Bugarskom i Albanijom, kažu iz HTZ-a.

To priznanje, prema ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića, još jednom potvrđuje uspješnu turističku godinu tijekom koje su s mnogih tržišta u Hrvatskoj ostvareni odlični turistički rezultati.

"Upravo su dobri rezultati i trendovi najbolji temelj i uvod u nadolazeću godinu, koja će biti vrlo izazovna, no priznanja poput ovih potvrđuju da će Hrvatska i iduće godini biti važan igrač na turističkoj karti Europe", smatra Staničić.

Direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju Vedran Sušić poručio je pak da je Hrvatska priznata na švedskom i ukupno skandinavskom tržištu te da posebno veseli to što su Hrvatsku najboljom za sedmodnevna putovanja u 2024. odabrali potencijalni gosti s tog tržišta.

Hrvatsku je na Travel News Marketu predstavljalo Predstavništvo HTZ-a među više od 150 izlagača iz svijeta.

 

Hina/P.hr